Van 20 tot 24 april onderhoudswerken aan fietspad langs Tervuursevest

17 April 2020 | 16u39 | Gepost door redactie
Van 20 tot 24 april onderhoudswerken aan fietspad langs Tervuursevest
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert tussen maandag 20 en vrijdag 24 april werken uit aan het fietspad langs de Tervuursevest (R23) in Leuven, op de buitenring tussen de IJzerenmolenstraat en de Naamsepoort. Voor fietsers blijft er altijd doorgang mogelijk. Wel wordt er plaatselijk één rijstrook van de rijweg ingenomen. Het autoverkeer op de ring kan altijd doorrijden op de andere rijstrook.
Het bericht Van 20 tot 24 april onderhoudswerken aan fietspad langs Tervuursevest verscheen eerst op Leuven Actueel.

In de winter loopt het wegdek vaak schade op door koude en vriesweer. Elk jaar schakelt Wegen en Verkeer een aannemer in om op verschillende locaties het beschadigde asfalt te herstellen. In april, mei en juni pakt Wegen en Verkeer verschillende locaties op de Leuvense ring aan. “We starten met het fietspad langs de buitenring van de Tervuursevest, tussen de IJzerenmolenstraat en de Naamsepoort, een afstand van zo’n 800 meter. De asfaltlaag van het fietspad wordt vernieuwd.”

Plaatselijk één rijstrook ingenomen
De werken aan de fietspaden langs de Tervuursevest gebeuren overdag. Voor fietsers is er altijd doorgang mogelijk. Waar nodig wordt er ruimte voor fietsers op rijweg voorzien. Deze rijstrook wordt dan afgezet door middel van bakens. Het autoverkeer kan altijd doorrijden op de andere rijstrook.

Werken op andere locaties in mei en juni

“In mei en juni vernieuwen we ook stapsgewijs de rijweg op andere locaties rond de Leuvense ring: ter hoogte van de Kapucijnenvoer/Tervuursevest, aan de ovonde van het Artoisplein en de Vuurkruisenlaan, aan de Parkpoort en aan de Tiensepoort. Deze werken gebeuren grotendeels ‘s nachts. Zo worden de werken sneller uitgevoerd en is er minder hinder voor het verkeer. Dit betekent wel dat de werken geluidshinder kunnen veroorzaken voor omwonenden. Bij de werken overdag aan de fietspaden langs de Tervuursevest gaat het om kleinere hoeveelheden asfalt, waardoor ‘s nachts asfalteren onmogelijk is.”

Het bericht Van 20 tot 24 april onderhoudswerken aan fietspad langs Tervuursevest verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over