UZ Leuven: opnieuw niet-dringende raadplegingen en functiemetingen

8 mei 2020 | 18u25 | Gepost door redactie
UZ Leuven: opnieuw niet-dringende raadplegingen en functiemetingen
Vanaf 11 mei 2020 start UZ Leuven opnieuw met niet-dringende raadplegingen en functiemetingen. Om de veiligheid van iedereen te garanderen, wordt er gevraagd om rekening te houden met enkele richtlijnen.
Het bericht UZ Leuven: opnieuw niet-dringende raadplegingen en functiemetingen verscheen eerst op Leuven Actueel.

De opstart gebeurt geleidelijk, maar toch gaat het meteen om veel meer patiënten. En veel volk dicht bij elkaar, dat moeten we nu net vermijden. Daarom zijn er heel wat richtlijnen en maatregelen. Hierbij de belangrijkste op een rijtje, bereid je goed voor:

– Breng je eigen mondmasker mee (verplicht vanaf 12 jaar), hou 1,5 meter afstand, kom op tijd maar niet te vroeg: lees alle maatregelen bij aankomst, in het ziekenhuis zelf en tijdens de raadpleging op www.uzleuven.be/raadpleging?utm_source=rss&utm_medium=rss
– Schrijf je zelf in via de mynexuzhealth-app om drukte in de ontvangsthal te vermijden. Met de app heb je niet alleen je medisch dossier altijd bij de hand, je kan je ook inschrijven voor je afspraak zodra je in de buurt van het ziekenhuis bent. Download de app en registreer je toestel. Dit kan nu ook snel en eenvoudig via sms. Je vindt alle info hier: www.uzleuven.be/mynexuzhealth-app?utm_source=rss&utm_medium=rss
– In de glazen wandelweg op campus Gasthuisberg wordt een opsplitsing gemaakt in stromen:
1) raadplegingen, functiemetingen en onderzoeken en 2) opname, (dag)hospitalisatie. Volg de signalisatie. Je kan geholpen worden bij het inschrijven via de app. Dat doen ze nu al telefonisch, op de dag van je afspraak kan je terecht bij een medewerker.

Een groot ziekenhuis terug opstarten in deze omstandigheden, zal niet altijd vlekkeloos verlopen. Loopt er iets niet goed? Laat het weten, UZ Leuven stuurt voortdurend bij om je eigen veiligheid, maar ook die van de zorgverleners en van de andere patiënten te garanderen. Wees geduldig, hou afstand, toon begrip voor elkaar.

Alle informatie is gebundeld op www.uzleuven.be/voorbereiden?utm_source=rss&utm_medium=rss.

Het bericht UZ Leuven: opnieuw niet-dringende raadplegingen en functiemetingen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over