Unieke verhalen van jongeren met een jeugdhulpervaring

19 oktober 2021 | 09u09 | Gepost door annpeeters
cachet
Vooroordelen doorbreken en een gezicht geven aan cijfers, beleid en mediaberichtgeving. Dat is het doel van de tentoonstelling: groeien met cachet, die tot stand kwam uit de verhalen van jongeren en volwassenen met jeugdhulpervaring. 

Op dinsdag 19 oktober opent in Leuven een unieke expo: tien jongeren met een jeugdhulpervaring vertellen er elk hun verhaal. Op die manier proberen ze jeugdhulp toegankelijker te maken, te vertellen hoe het voelt om op te groeien in een situatie die vaak onbekend is.

Trekker van het project is jongerenorganisatie Cachet vzw. Zij brengen jongeren in de jeugdhulp met elkaar in contact om ervaringen uit te wisselen. 

50.000 Vlaamse jongeren, goed voor meer dan twee op honderd, doen op dit moment een beroep op jeugdhulp. “Dat is eigenlijk immens veel, maar toch is er bijzonder weinig aandacht voor deze groep.”, zegt Carmen D’Eer van jongerenorganisatie Cachet. “Met Cachet willen we deze jongeren een stem geven, strijden tegen de bestaande vooroordelen en duidelijk maken waar jongeren recht op hebben.”

De tentoonstelling loopt tot 17 december 2021 in het Cera-gebouw, Muntstraat 1 Leuven. Toegang is gratis.

Lees meer over