UiT in Leuven focust op BiNNeN in Leuven

1 April 2020 | 18u20 | Gepost door redactie
UiT in Leuven focust op BiNNeN in Leuven
De stad Leuven volgt alle federale maatregelen om het coronavirus af te remmen. Zo zijn alle bijeenkomsten, groepsactiviteiten en evenementen nog minstens tot en met 19 april verboden. Maar ook in quarantaine hebben mensen sport en ontspanning meer dan nodig. UiT in Leuven, de vrijetijdsagenda van de stad, focust daarom de komende weken met BiNNeN in Leuven vooral op activiteiten die je binnen kunt doen. Je vindt er een bont vrijetijdsaanbod voor thuis.
Het bericht UiT in Leuven focust op BiNNeN in Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Theatervoorstellingen zijn afgelast, concertzalen sluiten de deuren en ook in de sportzalen valt niets meer te beleven. Maar, heel wat Leuvense vrijetijdsorganisaties hebben een online aanbod uitgewerkt”, klinkt het bij de Leuvense schepenen Geleyns, Vandevoort en Vansina: “De stad heeft alles gebundeld op haar vrijetijdsagenda UiT in Leuven.”

Sporters komen aan hun trekken met o.a. de dagelijkse kracht- en stabiliteitsoefeningen van OHL of de beweegtips van de Leuvense sportdienst: iedere week presenteert Tofsport drie video’s met tips om te bewegen.
Liever wat kalmer aan? M maakte een boeiende podcast over de verhuis en de restauratie van het praalgraf van Hendrik I in de Sint-Pieterskerk. Cinema ZED presenteert alle films die normaal in de bioscoop zouden draaien via haar gloednieuwe streamingdienst ‘Cinema ZED vanuit je zetel’. Voor de allerjongsten organiseert de Bib Leuven #LeuvenLeestVoor en vind je er tal van knutseltips.

“Het is echt tof om te zien hoeveel Leuvense organisaties en verenigingen hun publiek blijven aanspreken. Op Uit in Leuven vind je een breed gamma aan thuisactiviteiten voor jong en oud, sportfreak of cultuurliefhebber.”

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Bezoek dan snel www.uitinleuven.be?utm_source=rss&utm_medium=rss, of volg ons via Facebook of Instagram.

Wie zelf een online aanbod heeft, kan dat gratis ingeven in de agenda via www.uitdatabank.be?utm_source=rss&utm_medium=rss. Een extra mailtje aan uitinleuven@leuven.be zorgt dat je activiteit zeker op de radar van de redactie komt.

Het bericht UiT in Leuven focust op BiNNeN in Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over