UCLL stuurt elke student en medewerker een mondmasker

5 juni 2020 | 12u00 | Gepost door redactie
UCLL stuurt elke student en medewerker een mondmasker
Omdat mondmaskers verplicht zijn op de campussen, heeft hogeschool UCLL beslist om voor elke student en medewerker een eigen, herbruikbaar exemplaar te voorzien.
Het bericht UCLL stuurt elke student en medewerker een mondmasker verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Vandaag vertrekken de eerste exemplaren per post, eerst naar alle studenten, vervolgens zijn de medewerkers aan de beurt”, zegt Kristien Van Hoegaerden van UCLL. “In de loop van de volgende twee weken worden meer dan 15.000 mondmaskers bij ons geleverd en sturen wij ze door naar iedereen die verbonden is aan onze hogeschool. Studenten kunnen ze natuurlijk dragen wanneer ze voor hun examen afzakken naar de campus, maar ook op staycation met hun bubbel of gewoon, als ze de buurtwinkel bezoeken. Het ontwerp is van mijn collega Michiel Kragten, hij ontwierp twee versies. Ze worden goed onthaald – sommigen zijn meer fan van de subtiele, donkerblauwe versie, anderen zijn dan weer enthousiast over het meer uitbundige exemplaar. We krijgen ondertussen zelfs vragen van oud-studenten en gepensioneerde collega’s binnen om er ook eentje te ontvangen. Ze slaan aan!”

Veiligheid primeert

“Onze campussen in Leuven, Heverlee en Diest en Limburg zijn op 18 mei contactluw terug geopend met een erg beperkte bezetting (15%). We houden ons daarbij strikt aan alle voorgeschreven maatregelen; verplichte mondmaskers horen daarbij. Onze campussen moeten veilige plekken zijn voor iedereen. Studenten die al op de campus verwacht werden, kregen daar ook 5 wegwerpmaskers.”

Het bericht UCLL stuurt elke student en medewerker een mondmasker verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over