UCLL-studenten overhandigen een cheque van 7284,16 euro aan TEJO Leuven

tejo
Donderdagmiddag kreeg TEJO Leuven een cheque met een mooi bedrag overhandigd door enkele studenten, docente Els Talloen en opleidingsverantwoordelijke Annick Vanderbiest  van UCLL. 

De UCLL-studenten koppelden hun acties aan Samen Altijd Warmer, het Leuvense burgerinitiatief dat ook in zijn tweede editie geld inzamelt voor goede doelen in en rond Leuven. Zes januari, Driekoningen was  een mooie datum om dit geschenk te overhandigen. Deze cheque is voor TEJO de eerste in het kader van de SAW-editie die dit jaar zal lopen tot het einde van de week van Valentijn.

Een delegatie van de studenten overhandigde, in naam van de 69 studenten Office Mangement van UCLL,  aan het TEJO-huis in centrum Leuven een cheque van 7284,16 euro. De vele acties voor het goede doel waren een opdracht voor het allereerste project dat de studenten Office Management zelfstandig moesten realiseren. De studenten waren volledig vrij in de uitwerking van het project, zolang het maar realistisch en haalbaar was. We noemen er enkele: de verkoop van ‘Apero for TEJO’, de Wasstraat, de ‘Boekenbox 4 TEJO’, pastasaus, Examen survivalpakketten, wafels, truffels en allerlei andere lekkernijen. Ook een workshop bloemschikken en kleinere events brachten geld op.

Concreet engagement 

Voor de studenten waren de acties hun eerste concrete ervaring: plannen, een budget opstellen, 
samenwerken in team, de risico’s van het project bepalen, de projectgrenzen afbakenen en mijlpalen bepalen. “Timemanagement is zó belangrijk. Door een paar inschattingsfouten hebben we op korte termijn veel moeten verwerken. Dat heeft een pak stress opgeleverd, maar het is gelukt. En het zal ons geen tweede keer overkomen.” 

Maar deze projecten voor Office Management gaan bij UCLL verder dan dat.

Els Talloen, docent: “De opleiding is heel fier op haar studenten, die ervoor zorgen dat engagement concreet vorm krijgt. Ze zamelden een mooi bedrag in voor TEJO én zij zetten hun eerste stappen in het Moving Minds DNA van onze hogeschool. Breeddenkend en betrokken zijn, spelen daarin een belangrijke rol.” 

Jongeren voor jongeren 

Waarom kozen de studenten Office Management ervoor om dit aanzienlijke bedrag te schenken aan ‘Therapeuten voor Jongeren’?  “We staan hier volledig achter. TEJO steunt kinderen en jongeren die het moeilijker hebben, die een babbel nodig hebben. Daar kan ieder van ons zich wel in vinden. Het is belangrijk en daarom ook goed dat TEJO er kan zijn in Leuven.” 

“Knap toch wel, dat jongeren dit doen voor leeftijdsgenoten in nood”, vindt Luc Deneffe van TEJO Leuven. “Deze studenten dragen zo mee de jonge mensen en kinderen uit het Leuvense.” 

Welbesteed 

De ruim zevenduizend euro wordt besteed aan het runnen van het TEJO-huis. Dat kost jaarlijks ongeveer 40.000 euro. Luc Deneffe, TEJO Leuven: “De Stad Leuven heeft voor de komende jaren een engagement uitgesproken voor de helft van dat bedrag. We kijken dus naar burgers om de andere helft te realiseren. Met de inzet van de studenten van UCLL zijn we weer een eind op weg. Acties als deze zijn dus zeker belangrijk.” 

Op de foto: Studenten Morgan Moerenhout, Evelien Peeters, Elin Janssens, Jana Puttemans, docente Els Talloen en opleidings-verantwoordelijke Annick Vanderbiest overhandigen voor het TEJO-huis een cheque van €7284,16.

Lees meer over