UCLL-studenten nodigen Waalse studenten uit voor ontmoetingsdag in Leuven

7 december 2019 | 11u42 | Gepost door redactie
UCLL-studenten nodigen Waalse studenten uit voor ontmoetingsdag in Leuven
50 jaar na Leuven Vlaams verbroederden Vlaamse en Waalse studenten in Leuven. Aan de hogeschool UCLL nodigen 8 studenten Office Management een voltallige opleiding van de Luikse hogeschool HELMo uit voor een sfeervolle kennismaking in Leuven.
Het bericht UCLL-studenten nodigen Waalse studenten uit voor ontmoetingsdag in Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Eind jaren zestig voltrokken zich in Leuven enkele historische gebeurtenissen die genoegzaam bekend zijn: de Waalse proffen en studenten dienden de stad te verlaten om in Louvain-la-Neuve een nieuwe universiteit op te richten. Vele Vlaamse en Waalse jongeren van vandaag merken echter dat de beide bevolkingsgroepen aan de verschillende zijden van de taalgrens elkaar alsmaar minder goed kennen. Om daar iets aan te doen organiseerden de Leuvense studenten Office Management van de hogeschool UCLL een ontmoetings- en kennismakingsdag met de studenten Office Management van de Luikse hogeschool HELMo (Haute Ecole de Liège-Mosane).

Ongeveer 30 Luikse studenten zakken af naar Campus Proximus in Heverlee om ondergedompeld te worden in een Nederlands taalbad en om de Leuvense binnenstad te verkennen. Mede-organisator Kaat Schoenmaekers: “Wij vinden het erg jammer dat de beide landsdelen in België elkaar zo slecht kennen, terwijl we gewoon in hetzelfde land wonen en bovendien ook nog eens dezelfde studies volgen. Meer dan genoeg overeenkomsten dus om samen een hele dag op te trekken. Daarom beslisten we om onze Luikse collega-studenten uit te nodigen naar Leuven.”

Tijdens het bezoek van de Luikse studenten stond onder meer een uitgebreid kennismakingsspel en een interactief stadsspel op het programma. Bovendien eindigden alle studenten aan de langste toog ter wereld op de Oude Markt. Zo kregen de Luikse studenten alvast een voorsmaakje van de Leuvense studentencultuur.

“Als maatschappelijk geëngageerde millennials hebben we lang nagedacht over een warm welkom voor de Luikse studenten”, zegt mede-organisator Wendy De Petter. “We bevinden ons allebei in dezelfde fase in ons leven, namelijk het studentenleven, en laat dat nu net een unieke periode zijn. Daarom kozen we ervoor om beide groepen samen te brengen in activiteiten die elke student het liefst doet: nieuwe mensen leren kennen, een glaasje drinken en plezier maken. Hierbij willen we aantonen dat we een erg samenhangende generatie zijn en dat taal nooit een barrière mag vormen tussen mensen.”

Het bericht UCLL-studenten nodigen Waalse studenten uit voor ontmoetingsdag in Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over