Twee weekends lang rijden er geen treinen tussen Leuven en Aarschot

Treinverkeer onderbroken tussen Leuven en Brussel
Tijdens de weekends van 28-29 augustus en 4-5 september rijden er geen treinen tussen Aarschot en Leuven. Spoornetbeheerder Infrabel werkt er dan namelijk aan de vernieuwing van de spoorinfrastructuur. De NMBS zet vervangbussen in en past de treindienst aan.

Infrabel voert, tussen Holsbeek en Wezemaal, werken uit aan de seininrichting in het kader van het uitrollen van het Europese veiligheidssysteem ETCS. Er worden ook onderhoudswerken uitgevoerd, tussen Aarschot en Leuven, aan de bovenleiding en aan de wissels. Bovendien werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan de brug van de E314 over het spoor in Wilsele. 

De vervangbussen rijden tussen de stations van Aarschot en Leuven en stoppen aan het station van Wezemaal. Reizigers in Langdorp, Testelt, Zichem, Diest en Schulen zullen ook hinder ondervinden van de werk, er blijven daar wel treinen rijden maar de dienstregeling wordt aangepast. Toeristische treinen, van en naar Oostende, worden tenslotte omgeleidd en stoppen niet in Aarschot en Diest.

Voor meer informatie kan je op de website van de NMBS terecht. Daar kan je via de online reisplanner kijken hoe je op je bestemming geraakt.

Lees meer over