Twee verdachten van winkeldiefstallen aangehouden

1 februari 2021 | 20u31 | Gepost door annpeeters
inno
Op vrijdag 29 januari 2021 rond 17 uur hield een bewakingsagent van warenhuis INNO in de Diestestraat in Leuven twee mannen in de gaten die aan de beveiligingsstickers van parfums leken te prutsen.

Wanneer de bewakingsagent één man een testparfum in zijn heuptasje leek te zien wegbergen, sprak hij de man aan. De man probeerde weg te wandelen maar de bewakingsagent hield hem tegen. Zijn vriend probeerde hem los te trekken. Er ontstond wat duw- en trekwerk, waarbij de bewakingsagent en de twee verdachten op de grond vielen. Een derde verdachte kwam de winkel binnen en probeerde zijn vrienden te helpen. Eén van de verdachten verliet de winkel toen hij de politie zag binnenkomen, maar hij kon snel gearresteerd worden, net als zijn twee medeverdachten.

De verdachten hadden ook een broek bij zich, die eerder op de dag was gestolen uit winkel G-Star in de Diestsestraat. De twee meerderjarige verdachten, allebei mannen van 20 jaar oud die illegaal in België verblijven, ontkenden dat ze parfum wilden stelen bij INNO en dat ze de broek bij G-Star stalen. Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en winkeldiefstal met geweld, in het kader van een vereniging. De minderjarige verdachte, de 15-jarige jongen die zijn vrienden wilde bevrijden uit de greep van de bewakingsagent, mocht na verhoor bij de politie beschikken.

Lees meer over