Twee nieuwe spelers voor Leuven Bears

Belgische basketcompetitie afgelopen door coronavirus
Het basketbalseizoen is nog maar net voorbij, maar de Leuven Bears zitten niet stil. Met het oog op het volgende seizoen, kondigden ze de komst van twee nieuwe spelers aan. De Amerikaan KeVaughn Allen en de Sloveen David Kralj uit Slovenië zullen de Leuvense selectie vervoegen.

KeVaughn Allen zal bij de Leuven Bears zijn intrede doen in het eerste jaar van de BNXT-League. "Kevaughn is een 1m88 grote, 25-jarige Amerikaanse Guard met een uitstekend 3-punt shot, snel over de lengte van de vloer, atletisch en intensief in verdediging. Vorig seizoen trad hij aan in de hoogste afdeling in Finland bij URA Basket waar hij een gemiddelde van 12,7 punten, 3,3 rebounds en 2,4 assists mocht neerzetten. Kevaughn genoot zijn opleiding bij Florida State University waar hij in zijn senior jaar een vaste waarde was", zo klinkt het.

Kevaughn zal ongetwijfeld zorgen voor spektakel op het parket en een absolute meerwaarde zijn voor het team. Hij is tevens een oude bekende van Joshua Heath: zij hebben tijdens hun jeugdjaren nog samen gespeeld. Joshua is alvast zeer enthousiast met zijn komst.

Ook David Kralj, een 22-jarig toptalent uit Slovenië, zal volgend seizoen op het Leuvense parket zijn kunnen tonen. David is een 1m93 grote Guard met sterk scorende kwaliteiten en brengt ook verdedigend de nodige intensiteit. Nadat hij afstudeerde aan het Coastal Carolina Chanticleers college in de USA, trad hij in zijn thuisland ook nog aan bij Helios Suns en Sencur Gorenjska. Bij deze laatste club was hij als starter goed voor een gemiddelde van 12,4 punten, 3,3 rebounds en 1,4 assists. Coach Casteels is alvast zeer enthousiast met de komst van dit jonge, atletische talent.

Lees meer over