Tot twee jaar cel voor jeugdbendeleden die Bruulpark onveilig maakten

13 oktober 2021 | 18u31 | Gepost door redactieleuven…
Bruul

Verschillende leden van de Leuvense jeugdbende, die vaak voor overlast zorgt in het Bruulpark, zijn veroordeeld tot celstraffen tot vijftien maanden met uitstel. Hoofdbeklaagde J.T. (20) kreeg twee jaar cel. Ze stonden terecht voor smaad, weerspannigheid, slagen en drugs.

De bendeleden geven weinig terrein prijs in het Bruulpark. Ze trekken er het laken naar zich toe en deinzen er niet voor terug om geweld te gebruiken. Ook agenten die er controles uitvoeren krijgen het er zwaar te verduren. Vier twintigers moesten zich verantwoorden voor smaad en weerspannigheid ten aanzien van de agenten. Tijdens routinecontroles eind 2020 en begin 2021 zetten ze de boel op stelten en daagden ze de agenten uit. Maar daar bleef het niet bij. In Wezemaal (Rotselaar) kwam het in mei 2020 tot het confrontatie met twee jongeren. Een discussie over drugs zou ter plekke bijgelegd worden. De twee nietsvermoedende jongeren werden uiteindelijk omsingeld door zo’n vijftien bendeleden en kregen verschillende slagen en stampen te verwerken. Hetzelfde scenario speelde zich af in de zomer van 2019 in het Bruulpark. Daar kregen drie vrienden rake klappen omdat ze op een bank waren gaan zitten in het Bruulpark om even uit te rusten van de examens. Het gerecht in Leuven maakt jacht op de bende en wil het Bruulpark terug aan de inwoners geven.

Voor hoofdbeklaagde J.T, die met enkelband voor de rechter stond, werd 3 jaar en 7 maand gevangenisstraf gevraagd. Maar de twintiger komt nu weg met twee jaar cel en 800 euro boete. Voor bezit en verkoop van drugs werd de man vrijgesproken. Vier kompanen kregen gevangenisstraffen tot vijftien maanden met uitstel. De rechtbank legde hen ook een contactverbod op. Een beklaagde werd vrijgesproken.

Lees meer over