Tom Helsen verlaat MIA's na kwartiertje en gaat een 'pinke pakken' in Leuven

Gevonden boodschappenboekje terug bij eigenaar én gratis concert erbovenop
Opvallend: de Leuvense zanger Tom Helsen heeft zaterdagavond na een kwartiertje de Music Industry Awards (MIA's) verlaten. Hij gaf aan daar liever niet te willen zijn. In de plaats daarvan ging hij een 'pinke pakken' in Leuven.

Tom Helsen postte zijn verhaal op Twitter. Wij posten het integrale bericht, ook met de 'chattaal'. "Voor alle duidelijkheid: dit is geen bittere klaagmail. Ik voel me heel goed in mijn vel en ben enorm blij en dankbaar voor wat ik muzikaal allemaal meemaak! Ik was bij de mia's (sic) vanavond maar na een kwartiertje ben ik er weer vertrokken. Er overviel me daar plots een gevoel van leegte en oppervlakkigheid: ik wil hier ni zijn. Muziek is zoiets mooi: het schrijven, het harde werk, het opnemen, het samenwerken met mensen, het live spelen en mensen echt raken: ik heb een heel mooie job! Maar al wat er rondhangt, het competitieve, het vergelijken, het ni content zijn met wat je hebt, het neerkijken van de 'coole muziekliefhebbers' op de commerciëlere, het de andere niet gunnen...Ik ben dat allemaal een beetje beu."

"Ik ken veel mensen die van de mia's een supershow maken achter de schermen, en ik ken ook veel van de muzikanten in de show zelf en ze doen allemaal prachtig werk, echt chapeau. Maar ik wil mijn muziek nooit in een competitie gooien, ik vind dat eerlijk gezegd nogal bullshit. Dus ondanks dat ik iedereen van de mia's enorm veel succes toewens, ga je mij daar ni meer zien, zelfs ni als ik ooit zelf genomineerd wordt (met een beetje chance gebeurt dat nooit meer). En nu ga ik een pinke pakken in Leuven, heb nog een geweldig weekend allemaal!", klonk het.

Lees meer over