Tom Helsen treedt op tegen armoede

Tom Helsen
Op 17 oktober organiseert het Leuvens Collectief tegen armoede al jarenlang (www.armoedeknelt.be) een lokale actie in het kader van deze internationale dag. Centraal staat de aanklacht tegen armoede en het oproepen tot solidariteit tussen burgers.

Door corona kunnen de deelnemers dit jaar niet zomaar samenkomen. Maar net door het coronavirus worden mensen in armoede en sociale uitsluiting extra getroffen. Daarom wordt er toch actie gevoerd. "Veilig en krachtig laten we onze stem horen. Op twee manieren."

Actie 1: Krachtig Samen

17 - 17.30 uur op de Grote Markt in Leuven

Tom Helsen brengt het lied ‘Samen aan de slag’. Hij schreef dit speciaal voor deze actie. Jonathan, ervaringsdeskundige, getuigt over het effect van corona op leven in armoede. Minuut stilte voor alle mensen in armoede in Leuven en overal in de wereld. Samen het vierde-wereldlied zingen. Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven, brengt een persoonlijke getuigenis en een boodschap van hoop voor alle Leuvense burgers.

Actie 2: Wandeling tegen Armoede

10 - 17 uur in de binnenstad van Leuven

Overdag kan je aan de slag met deze wandeling. Ze duurt 4 km en er zijn 9 stoppplaatsen. Elke stopplaats staat stil bij één van de 9 sociale grondrechten. De wandeling eindigt aan de steen op de Grote Markt. Ze wordt gemaakt binnen de eigen groep, volledig veilig en op eigen initiatief. Startplaats: standbeeld ‘Fonske’ op het Rector de Somerplein. Je kan hier op zaterdag 17 oktober terecht tussen 10 en 16 uur. Je krijgt dan het ‘wandelboekje’ met de route en de nodige uitleg.

Lees meer over