Tom Dillemans van restaurant Arenberg verkozen tot beste sommelier van de provincie Vlaams-Brabant

Tom Dillemans
Dit jaar werd voor de 12e maal de ‘Sommelier of the Year’ verkozen. Deze verkiezing is geen wedstrijd, maar een erkenning van de beste sommelier, die gelauwerd wordt voor zijn dagelijkse inzet en professionalisme. In Vlaams-Brabant viel Tom Dillemans de eer te beurt. Hij verlengt hiermee zijn titel van 2020.

“Meer dan 13000 stemmen van zowel gastronomieliefhebbers als professionals werden uitgebracht via de website www.sommelieroftheyear.eu. Dat zijn er meer dan dubbel zoveel als bij de vorige editie, twee jaar geleden. De sommelier die in een provincie de meeste stemmen achter zijn of haar naam heeft gekregen, wordt uitgeroepen tot provinciaal laureaat”, legt Baudouin Meyhui uit.

“Vervolgens werd de kennis van deze provinciale winnaars op het gebied van foodpairing, wijn en glas aan enkel proeven onderworpen onder het toeziend oog van een culinaire jury. Dit jaar is de jury samengesteld uit de gewezen nationale winnaars van ‘Sommelier of the Year’, de regionale winnaars van de vorige editie, Guido Francque, Joachim Boudens, Gido Vanimschoot, Frank Desmedt, Marina Stoop, Baudouin Meyhui, Jan Buytaert en Peyo Lissarrague. Wie het best scoort op de proef wordt de uiteindelijke nationale winnaar", aldus Meyhui. 

Tom Dillemans toont zich alvast uitermate tevreden. "Opnieuw de erkenning krijgen is geweldig. Ik heb veel stress gehad want het was niet makkelijk. Toen ik in 2020 voor de eerste keer won was ik de jongste die het ooit gedaan had in Vlaams-Brabant. Ik was toen 24 jaar. Door corona is er in 2021 geen verkiezing geweest, maar nu ik mezelf in 2022 kan opvolgen, wilt dat zeggen dat ik de titel eigenlijk al 3 jaar heb. Dat is de eerste keer dat dat gebeurt in Vlaams-Brabant dus dat maakt me heel trots", zegt Dillemans. 

Tom Dillemans