Toeters, bellen en veel plezier in de Winterspeeltuin

14 december 2019 | 07u13 | Gepost door redactie
Toeters, bellen en veel plezier in de Winterspeeltuin
Van donderdag 26 tot maandag 30 december wordt de Brabanthal in Leuven opnieuw omgetoverd tot één van de grootste pop-up binnenspeeltuinen van België. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen zich uitleven op springkastelen, kermismolens, glijbanen, in doolhoven en op vele andere attracties. Voor de allerkleinsten is er de rustigere mini-speelzone van Huis van het Kind. (Groot)ouders kunnen genieten van een hapje en een drankje op het binnenterras. Nieuw dit jaar is de ‘prikkelarme dag’ op zondag 29 december.
Het bericht Toeters, bellen en veel plezier in de Winterspeeltuin verscheen eerst op Leuven Actueel.

Met de kerstvakantie in aantocht zijn er opnieuw tal van activiteiten in Leuven. Zo ook de Winterspeeltuin in de Brabanthal. De jeugddienst bouwt er een speelparadijs met 15 attracties voor kinderen van 3 tot 12 jaar op een oppervlakte van bijna 6.000 m². Op zondag 29 december is het ‘prikkelarme dag’. De muziek van de attracties zal wat zachter staan en er worden oordopjes uitgedeeld.

Voor wie?
De kermis- en speelattracties zijn vooral geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De allerjongsten zijn – samen met hun (groot)ouders of andere begeleiders – welkom in een aparte, rustigere speelzone van Huis van het Kind. Wie wil kan zich ook afzonderen in de leeshoek van de Bib.

Tarieven en voordelen
Een ticketje voor de Winterspeeltuin kost 7 euro online of 8 aan de kassa. Begeleiders en kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis binnen. Groepen betalen 5 euro per persoon. Voor UiTPAS-houders die gebruik maken van het kansentarief kost een ticket 1,60 euro op vertoon van de UiTPAS van het kind (enkel mogelijk ter plekke). Iedere UiTPAS-houder kan punten sparen én inruilen voor een lekkere croque monsieur of een ticket voor één van de volgende dagen.

Groepen en feestjes
Kom je met 10 of meer? Stuur dan op voorhand een mail naar de jeugddienst en geniet van het voordelige groepstarief. Je hebt enkel recht op deze korting indien je ze op voorhand aanvraagt. Daarnaast kan je ook je verjaardag vieren in de Winterspeeltuin. Behalve een dag vol plezier, krijg je ook een geweldig verjaardagspakket cadeau! Ook hier moet je je op voorhand voor inschrijven, ten laatste op 17 december.

Praktisch
Wanneer: Donderdag 26 tot maandag 30 december 2018 van 10 tot 18 uur

Waar: Brabanthal Leuven – Brabantlaan 1, Heverlee

Prijs:

kassa: € 8
online: € 7 (www.leuven.be/winterspeeltuin)?utm_source=rss&utm_medium=rss
UiTPAS-houders die gebruik maken van het kansentarief en op vertoon van de UiTPAS van het kind: € 1,60
Groepen vanaf 10 personen: € 5 per persoon (op voorhand aan te vragen)
begeleiders en kinderen jonger dan 3 jaar: gratis

Het bericht Toeters, bellen en veel plezier in de Winterspeeltuin verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over