Tijdelijke pop-up bibliotheek op het Sint-Lambertusplein in Heverlee

pop-up bibliotheek Sint-Lambertusplein Heverlee
Sinds vandaag is 'Bib op het Plein' geopend, een tijdelijke pop-up bibliotheek op het Sint-Lambertusplein in Heverlee. Lezers en buurtbewoners kunnen hier tot half september hun reservaties afhalen. Naast deze tijdelijke afhaalbib komt er ook een leesterras en een uiteenlopend zomerprogramma vol activiteiten.

Omdat de bib Leuven Heverlee van maandag 26 juli tot midden september gesloten is voor renovatie, opende vandaag, woensdag 28 juli, Bib op het Plein. “De buurtbewoners in Heverlee zullen hun bibliotheek geen minuut moeten missen tijdens de zomermaanden. Onze leden kunnen gratis reservaties plaatsen en deze ophalen in de afhaalbib. We organiseren daarbij een heleboel zomerse activiteiten voor jong en oud“, licht schepen Denise Vandevoort (Vooruit) toe. “Alle activiteiten zijn gratis en inschrijven is niet nodig. En voor wie liever rustig geniet, is er altijd nog het gezellige leesterras met tijdschriften en strips. Het wordt een heerlijke leeszomer op het Sint-Lambertusplein!”

Zomerprogramma
De tijdelijke pop-up bib opent op woensdag 28 juli om 14 uur, waarbij doorlopend hippe airbrushtattoos en een sappentrapper op het programma staan. “Op de sappentrapper kies je zelf de ingrediënten en trap je een eigen verse sapje bij elkaar. De openingsdag op zich loont dus zeker de moeite om eens een kijkje te komen nemen!”

Later deze zomer staat er nog heel wat geprogrammeerd voor de jeugd: kamishibaiverhalen, een workshop acrobatie, je eigen stripverhaal maken of Afrikaanse spelletjes spelen. “Maar ook volwassenen zullen hun gading kunnen vinden”, vult Vandevoort aan. “Op de buurtboekenruil vernieuw je je boekenkast door boeken te ruilen met je buren. Of wat dacht je van een muzikaal verhaal voor het slapengaan? Kortom, er valt deze zomer heel wat te beleven met Bib op het Plein!" Het uitgebreide programma staat op de website van de bib.

Lees meer over