Tijdelijk skatepark in Wijgmaal en Wilsele-Putkapel

15 augustus 2019 | 11u04 | Gepost door redactie
Tijdelijk skatepark in Wijgmaal en Wilsele-Putkapel
Het mobiele skatepark dat aan het begin van de zomer terug te vinden was aan het Rietensplein in Wijgmaal verhuisde enkele dagen geleden naar de Sint-Agathakerk in Wilsele-Putkapel. Wie dus staat te popelen om te skaten kan de rest van de zomer terecht op deze nieuwe locatie. Vanaf september verhuist het park opnieuw en vindt het zijn nieuwe thuisbasis aan ’t Fort in Wijgmaal.
Het bericht Tijdelijk skatepark in Wijgmaal en Wilsele-Putkapel verscheen eerst op Leuven Actueel.

De Leuvense skatescene is altijd al sterk aanwezig geweest, maar de laatste jaren is er duidelijk een grote opmars bezig. Steeds meer jongens en meisjes leren skaten en de vraag naar skateplekken steekt steeds vaker de kop op. Een jaar geleden werd daarom al een nieuwe organisatie in het leven geroepen: Vzweetje. Een vzw die bestaat uit ervaren Leuvense skaters en die kinderen stimuleert en begeleidt bij het skaten. “Via onze organisatie willen we kinderen en jongeren in de eerste plaats laten beleven wat skaten inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. We willen hen de sfeer laten beleven die er heerst wanneer je met vrienden naar een skateplek trekt”, vertelt Eneas De Muynck, bestuurder van Vzweetje. Maar de organisatie doet meer dan dat alleen. Ze wil ervoor zorgen dat elke jongere, met welke achtergrond ook, de kans krijgt om te skaten en strijdt daarnaast voor voldoende skatemogelijkheden in en rond Leuven.

Om die laatste doelstelling te bereiken, bouwde Vzweetje – in samenwerking met stad Leuven en Sociaal Atelier Leuven – een mobiel skatepark. Dat mobiele skatepark duikt sinds een maand pop-up gewijs op verschillende plekken op. Zo kon je het park tijdens de maand juli vinden aan het Rietensplein in Wijgmaal. Nu staat het park in Wilsele-Putkapel en 30 augustus verhuist het naar ’t Fort in Wijgmaal. De stad wil Leuvense skaters op die manier een hart onder de riem te steken. “Via een tijdelijke oplossing wil stad Leuven de skatecultuur tegemoetkomen. En wie beter dan Vzweetje om mee deze skatemogelijkheden uit te werken. Een mobiel skatepark biedt op korte termijn veel skatekansen voor heel wat jongeren. Bovendien worden ook de jongeren die niet per se naar het centrum van de stad komen op deze manier niet uit het oog verloren”, aldus schepen van jeugd, Dirk Vansina.

Wie benieuwd is naar het mobiele skatepark kan op autovrije zondag (25 augustus) gratis initiatielessen volgen in de Parijsstraat in Leuven.

Het bericht Tijdelijk skatepark in Wijgmaal en Wilsele-Putkapel verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over