Theatershow van Adriaan Van den Hoof geschrapt na meldingen van ongepast gedrag

adriaan

Vorige week stuurde de VRT het bericht de wereld in dat Leuvenaar Adriaan Van den Hoof als presentator van de Eén-quiz 'Switch' vervangen werd door Fien Germijns. In het kader van verjonging en vernieuwing, klonk het. Een paar dagen later bleek het over grensoverschrijdend gedrag te gaan, onder andere fysieke agressie. De hele commotie heeft ervoor gezorgd dat Van den Hoof zijn theatershow '’t Zal schoon zijn als het af is' in Koksijde heeft afgeblazen.

De voorstelling zou plaatsvinden op woensdag 25 mei, maar is nu dus geannuleerd. “Het leek alsof de voorstelling kon doorgaan, maar maandag in de late namiddag kwam het telefoontje dat we liever niet kregen”, laat het cultuurcentrum Casino Koksijde weten aan HNB. “Er is op dit moment iets te veel commotie rond de persoon van Adriaan om de voorstelling in een serene sfeer te laten doorgaan.”

Mogelijk zal de show op een later moment nog plaatsvinden. Of de hele theatertournee eveneens geschrapt wordt, is niet duidelijk. Of Van den Hoof nog een toekomst heeft bij de VRT is ook niet zeker.

Lees meer over