Theater via je FM-radio op 19 mei in Leuven

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Drie mensen komen vast te zitten in een ondergesneeuwde loods vlakbij een luchthaven. Communicatie is moeilijk; de drie personages hebben geen gemeenschappelijke taal. Hulp laat op zich wachten en dus rommelen ze wat rond.

De  voorstelling van audio- en theatermaker Lucas Derycke is een combinatie van luisterspel, live muziek en video. Hangar werd gemaakt kort voor de pandemie losbrak en kon daardoor maar enkele keren voor een publiek gebracht worden. 

Er werd gebroed op een livestream, maar de audio en radio-microbe kruipt waar het niet gaan kan en dus krijgt de voorstelling een bijzondere radioversie op 19 mei 2021. De voorstelling zal live in de ether gaan via een kleine radiozender, op het dak van OPEK in Leuven, van waaruit Gerrit Valckenaers live de muziek van de voorstelling zal spelen.

In een omtrek van één kilometer is de klank te ontvangen via 90.1 FM. Haal dus die transistorradio van de schouw, snor die oude walkman op of stem af met je autoradio voor een bijzondere, gedeelde theaterervaring. Bij aankoop van je ticket krijg je een mooi uitgegeven tekstboek met de vertaling van de dialogen. Dat is bijzonder nuttig, want in Hangar hoor je naast Nederlands ook Italiaans en Farsi.

Lees meer over