Teveel gedronken om nog te rijden

27 september 2020 | 10u17 | Gepost door annpeeters
Alcohol in het verkeer
Vrijdagavond en zaterdagnacht liepen er bestuurders tegen de lamp die te dronken waren om te rijden. Vrijdag was het een automobilist, zaterdag een bromfietser. Bij beiden werd het rijbewijs ingetrokken.

Vrijdagavond werd een automobilist betrapt op het rijden onder invloed in Wilsele. De 71-jarige man uit Kessel-Lo trok de aandacht van een patrouille van het fenomeenteam van de Leuvense politie omdat hij zonder reden zijn richtingaanwijzer activeerde. Ze controleerde de bestuurder en een ademtest wees uit dat hij te veel gedronken had om nog verder te rijden. Zijn rijbewijs werd ingetrokken en de man werd door de politie thuis afgezet.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een bromfietser met een glas te veel op betrapt in Leuven centrum. Een patrouille van de Leuvense politie merkte de bromfietser op in de Brouwersstraat in Leuven. De 27-jarige Leuvenaar werd gecontroleerd omdat hij zwalpend met zijn bromfiets reed en uitweek tot op de rijstrook voor het verkeer in de tegengestelde richting. Een ademtest wees uit dat hij te veel gedronken had en zijn rijbewijs werd ingetrokken.

Lees meer over