Testcentrum aan de Brabanthal geopend, oproep aan jongeren om zich te laten vaccineren met Johnson & Johnson |video

25 juni 2021 | 18u24 | Gepost door brend.kempenae…

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Met de zomervakantie voor de deur is een laatste corona update niet overbodig. Waar kan je een test laten afnemen voor je op reis gaat en kom je via QVAX sneller aan de beurt?

Testcentrum naast de Brabanthal

Sinds woensdag kan je in het testcentrum aan de Brabanthal in Leuven een PCR-test laten afnemen. Wanneer je naar bepaalde landen wil reizen, moet je een negatieve test kunnen voorleggen. Dit is niet voor al de landen het geval dus kijk voor vertrek zeker na of je een test moet afleggen. Deze informatie vind je op de website van Buitenlandse Zaken.

Ook bij het terugkeren kan gevraagd worden om je opnieuw te laten testen.

Ben je al twee weken volledig gevaccineerd, dan kan je normaal zonder bijkomende test of quarantaine naar een ander Europees land reizen.

Twee gratis testen

Wanneer je nog niet de kans kreeg om je volledig te laten vaccineren of wanneer je minderjarig bent, dan heb je recht op twee gratis testen. Je kan hiervoor een code aanvragen via deze link. Met die code kan je dan een afspraak maken in een testcentrum. Let wel op want de code blijft maar tien dagen geldig. Bovendien zijn er ook regels per land die zeggen hoe oud je test mag zijn. Voor sommige landen is dat maximum 48 uur voor vertrek, bij anderen volstaat het dan weer als je 72 uur voor vertrek een test laat afnemen.

Let wel op of je recht hebt op een gratis test. Wanneer je weigerde om je te laten vaccineren, zal je de test moeten betalen. In het Leuvense testcentrum kost een test 50 euro.

Ongelooflijk veel regels

Tot hier een korte samenvatting. De beste tip is om je als reiziger goed te informeren. Regels verschillen per land en kunnen ook nog veranderen, zelfs tijdens je verblijf in het buitenland.

Oproep aan jongeren om zich te laten vaccineren met Johnson-vaccin

Stad Leuven lanceert ook nog een oproep aan de jongeren om zich te laten vaccineren met Johnson & Johnson. Dat kan je vrijwillig aanduiden via QVAX. De komende dagen kom je dan sneller aan de beurt en ben je in principe met één prik volledig gevaccineerd. 

Lees meer over