TEJO Leuven opent opnieuw de deuren

14 mei 2020 | 13u23 | Gepost door redactie
TEJO Leuven opent opnieuw de deuren
Na 2 maanden lockdown opent het fysieke TEJO-huis op maandag 18 mei opnieuw de deuren. De heropening werd de voorbije weken grondig voorbereid en uiteraard gelden de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen, zowel voor de jongeren als voor de therapeuten en onthaalmedewerkers, om de verspreiding van het coronavirus verder in te dijken.
Het bericht TEJO Leuven opent opnieuw de deuren verscheen eerst op Leuven Actueel.

Zo is er voor iedereen een mondmasker beschikbaar, wordt aan iedereen gevraagd om grondig de handen te wassen en de nodige afstand te bewaren, wordt de therapieruimte na elke bezoek ontsmet en zit de onthaalmedewerker achter plexiglas. Eveneens in het kader van het naleven van de veiligheidsvoorschriften wordt het aantal therapieruimtes beperkt tot twee. Er kunnen dus voorlopig maximaal twee jongeren per uur terecht. Aan de jongeren die geen afspraak hebben, wordt bovendien gevraagd om steeds even naar het onthaal te telefoneren (0472 602 603) vooraleer aan te bellen.

Videogesprekken

Het TEJO-huis bleef weliswaar negen weken gesloten, dat betekent niet dat de jongeren in de kou zijn blijven staan, wel integendeel. Tussen maandag 23 maart en donderdag 7 mei – het TEJO-huis is elke week open van maandag tot en met donderdag – waren er minstens 127 gesprekken. Dat waren er bijna evenveel als voor corona in dezelfde periode. Het ging echter vooral over begeleidingen die al waren opgestart. Het aantal nieuwe aanmeldingen (13) daalde tot één derde. De overgrote meerderheid van de gesprekken waren videogesprekken. Er waren ook nog enkele telefoongesprekken.

Vijftien therapeuten deden permanentie in deze periode om nieuwe jongeren op te vangen. Alle therapeuten bleven in contact met de jongeren die al in begeleiding waren. Deze werden allemaal opgebeld door hun therapeut met de vraag of ze verder contact wilden via videobellen of telefoon of ze wilden wachten tot het TEJO-huis opnieuw zou opengaan.

Na de heropening van het TEJO-huis, blijft het systeem van videobellen en chatten mogelijk.

Het bericht TEJO Leuven opent opnieuw de deuren verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over