Te dikke slechtvalk opgehaald in Heverlee 'Deze roofvogel laten zitten tijdens de wekelijkse markt was geen goed idee'

slechtvalk

Normaal krijgen ze bij Vzw Animal Rescue Service oproepen over jonge vogels die te mager zijn, maar zondag moest er een te dikke roofvogel van de markt gehaald worden. 

"Politie Leuven belde ons voor een jonge roofvogel die in Heverlee aan de kerk zat. Het was er op dat moment zeer druk door de wekelijkse markt en het stemkantoor dat er op dat moment open was. De vogel laten zitten tussen die massa volk, was geen goed idee", zeggen ze bij ARS. 

De vogel bleek een jonge slechtvalk te zijn die uit de kerktoren was gekomen. "Zijn broers en zussen konden we vrolijk op het dak zien zitten en fladderen, maar ze lachten hun dikste familielid van bovenaf uit, omdat hij te dik was om op te stijgen."

Na contact met de mensen van de Vogelwerkgroep werd beslist om de slechtvalk mee te nemen en enkele uren later, als de rust op het plein teruggekeerd was, weer vrij te laten. "Toen we terugkeerden zagen we twee andere jongen op de daken van de kerk en één van de ouders zat vanop de kerktoren op de kroost te letten. De kleine dikkerd, die we enkele uren voordien meenamen, werd op een dakje van de kerk teruggeplaatst en zal na enkele dagen dieet perfect mee op trot kunnen met zijn broers en zussen op de hogere daken."

slechtvalk

Lees meer over