Tanja Deblock start met Facebookgroep 'Leuven Carpool'

11 augustus 2022 | 11u26 | Gepost door annpeeters
Zestienjarige chauffeur door politie achter stuur betrapt

Leuven Carpool is een nieuw, sociaal initiatief van en voor iedereen die woont of werkt in groot Leuven. 

Automobilisten die van of naar Leuven rijden en nog een plaatsje vrij hebben in de wagen mogen dit in deze groep aanbieden aan mensen die het financieel wat moeilijker hebben, niet over een rijbewijs of wagen beschikken of niet meer kunnen of durven rijden. Zij mogen hiervoor een bescheiden, afgesproken bijdrage vragen.

Iedereen die een rit zoekt van of naar Leuven, mag in de nieuwe Facebookgroep een zoekertje plaatsen. "Indien de chauffeur dit wenst, geef je een kleine, afgesproken bijdrage als dank voor de lift en uit medeleven voor de dure benzineprijzen", zegt Tanja Deblock, oprichtster van het platform Leuven Carpool.

Op Leuven Carpool kan je voor alles terecht: korte ritten, lange ritten, uitstapjes veraf of dichtbij, dringende en onverwachte of al weken geplande ritten.

"Moet je op een zondagavond naar Haasrode of Glabbeek maar er rijdt geen bus meer, ben je midden in de nacht na de laatste trein ergens gestrand, heb je een lift nodig naar een vriend in Melle of Terneuzen, wil je graag eens op vakantie naar de Ardennen, Nederland, Duitsland of,...  het kan allemaal."

Je plaatst een zoekertje om te zien of iemand je kan meenemen naar je uitgekozen bestemming of je scrolt gewoon door de zoekertjes en gaat op verrassingsuitstap/avontuur naar waar je een lift vindt.

"Als automobilist help je iemand uit de nood, maak je het voor iemand mogelijk een leuk uitstapje te doen en kan je tegelijk kosten van je benzine wat drukken. Daarenboven leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen, kan je een fijne babbel hebben tijdens het rijden en maak je nieuwe vrienden."

Lees meer over