Succesvol toernooi Schermclub Parcival

22 november 2021 | 11u43 | Gepost door annpeeters
parcival
Arian Hansenne (Ronse) en Solane Beken (Ciney) zijn de winnaars geworden van de Grote Prijs Stad Leuven, het jaarlijkse schermtoernooi van de Leuvense Schermclub Parcival. Het Leuvense senior degentoernooi telde mee voor het ‘nationaal circuit’.

Arian Hansenne van schermclub KSSMA Ronse haalde het bij de heren senioren. Hij kwam in de finale uit tegen de Portugees Max Rod. Op de gedeelde derde plaats eindigden Maxime Habrame (CE Braine l’Alleud) en Robin Ponnet (Confrerie Gent). Aan het herentoernooi namen 83 schermers deel. Robbe Hemelaers was met de 39-ste plaats de beste Parcival-schermer. Parcival-schermers Tom Pijnenborg, Nicolas Van Coppenolle, Chris Engels en Matthias Rijmen eindigden respectievelijk als 44-ste, 52-ste, 54-ste en 70-ste. Nicolas Van Coppenolle en Matthias Rijmen namen beiden als cadet (U17) deel aan dit seniortoernooi.

Bij de dames ging de overwinning naar Solane Beken van Les Mousquetaires Cinaciens. Zij versloeg in de finale Anne Bultynck van KTCS Catena. De Nederlandse schermsters Jocy Celie en Eveline van den Bergh deelden de derde plaats. Beste Parcival-schermster in dit seniortoernooi was Hannelore Janssens (U20, junior) op de vijftiende plaats. Er waren in totaal 24 deelneemsters.

Schermclub Parcival kan terugkijken op een geslaagd en goed georganiseerd toernooi dankzij de inzet van veel clubleden en vrijwilligers.

Lees meer over