Studentenverenigingen roepen op tot verantwoord alcoholgebruik

studenten
Ekonomika (Leuven), Lux de Liège (Luik), Unifestival (Luik), Politeia (Gent), en Sofia (Antwerpen) wensen studenten veel terrasjesplezier toe en benadrukken belang van gematigd drinken.

Nu we na meer dan zes maanden opnieuw een terrasje mogen doen, roepen verschillende studentenverenigingen hun leden op om dat op een verantwoorde manier te doen. Wil je weten hoe dat moet? Dan is er de DRINKiQ.com quiz van partner Diageo.

19 oktober. Die dag gingen alle horecazaken in ons land opnieuw dicht. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de sfeer er afgelopen weekend goed in zat. En met het verlengd weekend voor de deur, zijn de verwachtingen hoog gespannen. Iedereen wil zo veel als mogelijk kunnen genieten. Vijf Belgische studentenverenigingen  Ekonomika (Leuven), Lux de Liège (Luik), Unifestival (Luik), Politeia (Gent), en Sofia (Antwerpen) wensen al hun studenten veel terrasjesplezier toe, maar benadrukken ook het belang van gematigd drinken. Daarvoor gaan ze samen met Diageo opnieuw van start met hun DRINKiQ.com campagne.

Centraal in de campagne staat de interactieve DRINKiQ.com quiz. De studentenverenigingen roepen hun leden op om 2 minuten tijd te nemen en de 10 vragen van de quiz te doorlopen alvorens uit te gaan. Zo hopen de organisatoren de studenten ervan te overtuigen om verstandige keuzes te maken, zoals voldoende te eten, afwisselend water te drinken en op voorhand te plannen hoe veilig thuis te raken.

Presessen Cedric Verlinden, Ebe Pauwels, Aukje Buyle, Mathéo Gerardy, Esteban Bétermier en Quintin Mathy: “Op café gaan hoort natuurlijk bij het studentenleven. We zijn dan ook ontzettend blij dat we eindelijk weer terrasjes kunnen doen met vrienden. Tegelijkertijd willen we onze leden bewustmaken van de nadelige gevolgen van overmatig alcoholgebruik en willen we hen aansporen om verstandige keuzes te maken. Via DRINKiQ.com willen we hen op een korte en interactieve wijze enkele belangrijke tips meegeven.”

Lees meer over