Studenten maken kennis met vrijwilligerswerk

14 oktober 2019 | 16u41 | Gepost door redactie
Studenten maken kennis met vrijwilligerswerk
Op woensdag 16 oktober slaan KU Leuven, Hogeschool UCLL, studentenkoepel LOKO en stad Leuven de handen in elkaar en organiseren de allereerste engagementenbeurs in Alma 2. De beurs wil studenten vertrouwd maken met de vele mogelijkheden en ervaringen die vrijwilligerswerk hen biedt. Tegelijkertijd geeft de beurs een forum aan Leuvense verenigingen om vrijwilligers te werven.
Het bericht Studenten maken kennis met vrijwilligerswerk verscheen eerst op Leuven Actueel.

Elk jaar strijken meer dan 50.000 studenten neer in Leuven. Zij hebben een enorm potentieel voor de talrijke verenigingen die Leuven rijk is. Op de engagementenbeurs ontdekken studenten op welke manieren ze zich in Leuven kunnen engageren als vrijwilliger. Veertig verenigingen uit de cultuur-, sport-, onderwijs-, gezondheids- en welzijnssector stellen zich voor. Deze verenigingen zijn, net als de studenten, een belangrijke meerwaarde voor het sociale weefsel van Leuven.

Thomas Van Oppens, schepen van studentenzaken: “Een derde van onze inwoners –wij zien studenten als inwoners– vindt moeilijk de weg naar de vele geweldige initiatieven in Leuven. Veel studenten barsten van het engagement, maar moeten ook kunnen ontdekken welk engagement hen ligt. Op deze manier overbruggen we die kloof. Tegelijkertijd zetten we de meerwaarde van de student in Leuven in de verf. Er zijn al studenten die kinderen op het woonwagenterrein helpen bij hun schoolwerk, maar het kan net zo goed als atletiekcoach, natuurgids of verkoper in de wereldwinkel … ”

Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn, vult aan: “Vrijwilligerswerk doen tijdens je studentenjaren verbreedt je perspectief en je netwerk. Je ontdekt er mensen en projecten die anders niet op je pad komen. Je leert er de universiteit van het leven kennen.”

Praktisch

wanneer: woensdag 16 oktober 2019, van 16 tot 20 uur
waar: studentenrestaurant Alma II, E. Van Evenstraat 2, 3000 Leuven

Het bericht Studenten maken kennis met vrijwilligerswerk verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over