Studenten maakten het gisteravond te bont op Oude Markt. “Ik schaam me kapot”

Nog stevig gefeest op Oude Markt
Vanaf vandaag geldt een nieuwe coronamaatregel: cafés moeten de deuren al om 23 uur sluiten. Gisteren was dus de - voorlopig - laatste avond dat studenten tot 1 uur de bloemetjes konden buitenzetten op de Oude Markt in Leuven. En dat deden ze, soms zonder veel verantwoordelijkheidszin, fel en chaotisch.

Vanwege de forse stijging van het aantal coronabesmettingen besliste de regering om alle cafés vanaf vandaag te laten sluiten om 23 uur. Alweer een forse streep door de rekening van de horeca. Maar niet alleen de cafébazen voelen zich benadeeld door de nieuwe maatregel. Ook heel wat Leuvense studenten zijn duidelijk misnoegd omdat ze hun cafébezoekjes voortaan al om 23 uur moeten afsluiten. Dat lieten ze gisteren blijken op de Oude Markt.

Donderdagavond uitgaansavond in Leuven, en voorlopig ook de laatste nacht tot 1 uur, en dus liep de Oude Markt gisteren helemaal vol met feestvierders. Terwijl de uittocht om 1 uur meestal rustig en zonder problemen verloopt, was dit gisteren even anders. Er waren veel meldingen van nachtlawaai, enkele kleine incidenten en niet iedereen had respect voor de coronavoorschriften.

Op sociale media krijgen de studenten die geen rekening hielden met de maatregelen dan ook de wind van voren. “Ik schaam me kapot, neem je verantwoordelijkheid!”, klonk het. Ook cafébaas Karim Benjelloun van Plaza sprak over vijf procent “idioten” die zich niet aan de regels houden en het zo voor iedereen verpesten.

Foto: archief

Lees meer over