Studenten kunnen herbruikbare bekers lenen

21 oktober 2021 | 21u26 | Gepost door annpeeters
beker
KU Leuven en de Leuvense studentenkoepel LOKO slaan de handen in elkaar voor een duurzamer studentenleven. 

Donderdag gaven KU Leuven en studentekoepel LOKO het startschot voor een duurzaam project in verband met herbruikbare bekers voor kringen, vrije verenigingen en de individuele student. Dit project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Studentenvoorzieningen KU Leuven, LOKO - de Leuvense studentenkoepel - de studentenclubs, de Duurzaamheidsraad en Technische diensten KU Leuven.

Concreet worden er herbruikbare bekers ter beschikking gesteld voor de Leuvense studenten om uit te lenen voor hun evenementen. Op die manier kunnen verenigingen en individuele studenten hun drankje op een duurzame manier consumeren. Dit academiejaar 2021-2022 zal het project eerst een testfase ondergaan. 

Studenten kunnen de herbruikbare bekers reserveren en lenen via de uitleendienst van LOKO. Hiermee wordt een duurzame boost aan het studentenleven gegeven, doordat er minder wegwerpbekers gebruikt zullen worden. Zo helpen de Leuvense studenten mee de plastic afvalberg te verkleinen. Na gebruik kan men deze bekers uitwassen in de wasstraat op de tijdelijke locatie, aan de Minderbroedersstraat 50 tussen het DIY Fietsatelier en de Kruidtuin.

Na dit testjaar verhuist de wasstraat naar een definitieve plek in de kelder van het Pauscollege. De testfase zal nauwlettend opgevolgd worden opdat dit project in academiejaar 2022-2023 feilloos zou verlopen.  

beker

Lees meer over