Student Lander helpt bij dagopvang daklozen

15 April 2020 | 15u04 | Gepost door redactie
Student Lander helpt bij dagopvang daklozen
De 23-jarige Lander Dierickx uit Pellenberg vangt overdag samen met zes andere studenten sociaal werk van UCLL en medewerkers van het CAW Leuven en de stad Leuven daklozen op in sporthal Rijschool. Lander, die ook al meewerkte aan een kunstproject met daklozen in het stadspark, twijfelde niet toen hij de oproep zag: “Het is een boeiende ervaring én de ideale manier om mijn studie in de praktijk te brengen.”
Het bericht Student Lander helpt bij dagopvang daklozen verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Er komen dagelijks een twintigtal mensen naar de daklozenopvang”, vertelt Lander. “Ze drinken er koffie, eten iets, kunnen douchen of de computer gebruiken. Iedereen is vriendelijk.” Het valt Lander op hoe hard de coronamaatregelen de daklozen treffen. “Een hele dag in beweging blijven buiten, is erg moeilijk. In de dagopvang proberen ze dan ook wat te rusten.” Lander heeft de smaak alvast te pakken:  “Ik zou hier later graag mijn job van maken.”

Het idee om studenten in te schakelen kwam van docente sociaal werk Elke Plovie (UCLL) uit Herent. “Onze studenten kennen de noden, maar zitten nu thuis. De meesten moesten hun stage stopzetten”, zegt Elke, die vindt dat er nu een belangrijke rol voor het sociaal werk is weggelegd. “Vaak helpen we vooral wie we kennen, zoals buren en collega’s. Maar de meest kwetsbaren, zoals mensen uit de psychiatrie vallen dan uit de boot. En ook wie het vroeger net redde, zoals alleenstaanden of mensen met een onzekere job, komt nu soms in de problemen.“

Het bericht Student Lander helpt bij dagopvang daklozen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over