Stophetpesten.be zoekt extra vrijwilligers voor chat

14 augustus 2019 | 10u33 | Gepost door redactie
Stophetpesten.be zoekt extra vrijwilligers voor chat
Stophetpesten.be, de informatieve hulpverleningswebsite over pesten van Jorrit Ferket, is dringend op zoek naar extra gemotiveerde vrijwilligers om 2 uurtjes per week te chatten.
Het bericht Stophetpesten.be zoekt extra vrijwilligers voor chat verscheen eerst op Leuven Actueel.

De website www.stophetpesten.be?utm_source=rss&utm_medium=rss is een initiatief van de 24-jarige Jorrit Ferket en werd gelanceerd bij de première van zijn film ALLEEN over pesten en zelfontdekking in 2016, om jongeren en volwassen een veilig platform te bieden waar ze terecht kunnen met hun vragen rond pesten.

Stophetpesten.be behandelt verschillende rubrieken, zoals wat pesten echt is, welke soorten pesterijen er zijn, de verschillen tussen plagen en pesten … Naast het informatieve gedeelte heeft de website ook een eigen chat, waar bezoekers anoniem en in vertrouwen een gesprek kunnen aangaan met een chatoperator.

Jorrit Ferket, oprichter SHP: “En daar zit nu net het probleem. We hebben een groot te kort aan gemotiveerde vrijwilligers om ons team te versterken. In het voorjaar hebben we onze chatpermanenties al moeten terugschroeven naar 3 avonden per week en naar 2 uurtjes per avond i.p.v. 3 zoals oorspronkelijk.”

De site wil bij de start van het nieuwe schooljaar weer op volle toeren draaien en zijn chatpermanenties opnieuw uitbreiden naar iedere weekdag tussen 18 en 21 uur, maar daarvoor hebben ze minstens 10 extra vrijwilligers nodig om deze capaciteit aan te kunnen.

“Heb je één vaste avond in de week enkele uurtjes tijd, heb je een  luisterend oor en kan je je vlot inleven in situaties van anderen? Stel je dan hier kandidaat met een korte voorstelling van jezelf en de motivatie waarom je vrijwilliger bij ons wil worden. Het vrijwilligerswerk doe je van thuis uit en je wordt goed ondersteund bij moeilijke situaties”, zegt Jorrit.

De chatpermanenties worden hervat op maandag 2 september 2019 na een zomerstop. Tegen dan hoopt Stophetpesten.be al zijn nieuwe vrijwilligers te kunnen inschakelen.

Het bericht Stophetpesten.be zoekt extra vrijwilligers voor chat verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over