Stille optocht tegen jacht met Spaanse windhonden

17 januari 2022 | 13u55 | Gepost door annpeeters
windhond
GINB organiseert op 6 februari een stille optocht in Leuven om het leed onder de aandacht te brengen van de Spaanse windhonden en vraagt om een einde te maken aan de jacht met de honden. 

Elk jaar worden in Spanje 50.000 galgo’s, dit zijn Spaanse windhonden, uitgeselecteerd door hun eigenaars, de jagers, uit een populatie van 5 à 6 miljoen galgo’s, omdat ze te oud zijn of niet langer meer voldoen voor de jacht. Ongeveer 5.000 galgo’s hiervan worden herplaatst door de verschillende Europese organisaties, de andere 45.000 'verdwijnen' op de meest gruwelijke manieren.

"Greyhounds in Nood Belgium ( GINB) bestond vorig jaar 25 jaar en onze organisatie heeft gedurende deze tijdspanne meer dan 9.000 Spaanse windhonden gered en hen een nieuwe thuis gegeven bij adoptanten. Voor hun adoptie waren het gebruiksvoorwerpen in de handen van hun meesters, de Spaanse jagers", zegt Ann Gramet, regioverantwoordelijke voor Vlaams-Brabant. 

Via lobbyen, internationale samenwerkingen en petities probeert de organisatie druk uit te oefenen op Europees en Spaans beleidsniveau. Op zondag 6 februari 2022 houden ze een stille optocht, die vertrekt om 13.30 uur op het Ladeuzeplein. Iedereen is, met of zonder hond, welkom om mee te wandelen. 

 

Lees meer over