Stienes Longin nieuwe leider in NASCAR Whelen Euro Series

1 juli 2019 | 14u16 | Gepost door redactie
Stienes Longin nieuwe leider in NASCAR Whelen Euro Series
Na afloop van het vierde raceweekend van de NASCAR Whelen Euro Series 2019 prijkt Stienes Longin helemaal bovenaan in de tussenstand in Elite 1. In het Tsjechische Most finishte de Leuvenaar twee keer op de tweede plaats, in de eerste race ging PK Carsport-teammaat Nicolo Rocca met de zege lopen.
Het bericht Stienes Longin nieuwe leider in NASCAR Whelen Euro Series verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het was heet in Most, zeer heet. Mens en machine werden erg op de proef gesteld. Stienes Longin, die zich voor de start van het seizoen tot doel had gesteld om in de eerste seizoenshelft regelmatig te scoren, vervulde zijn opdracht met verve. Met twee tweede plaatsen – dat brengt zijn seizoenstotaal op zes – staat hij nu met grote voorsprong helemaal bovenaan de Elite 1-tussenstand.

“Dat is een aangenaam gevoel”, straalde Longin na afloop van de Tsjechische manche. “Nochtans had ik niet meteen het makkelijkste raceweekend. Er was de hitte uiteraard, maar ik moet toegeven dat ik niet helemaal het tempo van de leiders kon volgen. We veranderden wat aan de set-up, maar dat gaf niet meteen het gewenste resultaat. Nu, helemaal fout zaten we ook niet, want ik kon toch een kloof slaan met de rijders achter me. Ik reed eigenlijk een beetje in niemansland.”

Loris Hezemans en Nicolo Rocca bleken inderdaad een fractie sneller dan Longin, maar beide kregen met problemen te maken. De eerste race liep echter perfect voor het PK Carsport-team, met Rocca op één en Longin op twee.

“Onze eerste dubbel sinds Adria 2016 (toen Anthony Kumpen won, voor Bert Longin, red.)”, wist Stienes Longin. “Maar ik moet toegeven: ik wil ook wel een keer winnen. Misschien bij de volgende race, in Venray. Die oval is me op het lijf geschreven, en aangezien mijn schrapresultaat nog altijd een achtste plaats is, kan ik daar misschien wat meer risico’s nemen. Het zou een goede manier zijn om de zomerpauze in te gaan.”

Ook in Elite 2 viel er in Most wat te vieren voor PK Carsport. In de zaterdagrace tikte André Castro als derde aan, op zondag deed de nieuweling van het team, Vittorio Ghirelli, net hetzelfde na mooi vanop de zevende plaats te zijn opgeklommen.

“Vittorio finishte in de eerste race ook al zevende, wat betekent dat onze #11 Chevrolet de best scorende wagen van het weekend was”, besluit Stienes Longin. “En blijkbaar haalde ik ook persoonlijk de meest punten binnen. Een goed weekend, heet dat dan.”

Het bericht Stienes Longin nieuwe leider in NASCAR Whelen Euro Series verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over