Stevig uitgaansweekend in Leuven: politie haalt heel wat dronkenlappen van achter het stuur

Illustratiebeeld.
Het was een hevig weekend voor de Leuvense politie. Zij konden zaterdag en zondag vijf dronken bestuurders klissen. Eén van hen, een 66-jarige man, vluchtte zelfs naar huis en weigerde zijn identiteit kenbaar te maken. Maar daar bleef het niet bij.

Een anonieme politiepatrouille merkte zaterdag om 00.30 uur op de Tiensesteenweg in Kessel-Lo een voertuig op dat geparkeerd stond op het fietspad. De politie zette de blauwe knipperlichten van het dienstvoertuig aan, waarop de bestuurder uit de nabijgelegen nachtwinkel kwam. De 24-jarige man maakte zich kenbaar als de bestuurder van het foutief geparkeerde voertuig. De politie legde hem een alcoholtest op, met positief resultaat. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. De politie stelde proces-verbaal op voor de verkeersinbreuken

Zaterdag om 4 uur trok een automobilist de aandacht van de politie door te snel te rijden in de Naamsestraat in Leuven. De inspecteurs reden het voertuig achterna en zetten het aan de kant op de Erasme Ruelensvest in Heverlee. De 31-jarige bestuurder legde een positieve alcoholtest af. Ook hij was zijn rijbewijs hierdoor onmiddellijk voor vijftien dagen kwijt. De politie stelde proces-verbaal op.

Zondag rond 3 uur reed een 22-jarige automobilist zichzelf in de kijker in de Brouwersstraat in Leuven door hard op te trekken en het voertuig te laten slingeren. Een anonieme politiepatrouille die in de buurt was zag het gebeuren en zette de wagen aan de kant voor een controle. De twintiger legde een voorlopig rijbewijs voor. Met dergelijk rijbewijs is het niet toegelaten te rijden tijdens weekendnachten. Bovendien zaten er vier passagiers in de auto, wat ook verboden is met een voorlopig rijbewijs. Als klap op de vuurpijl legde de bestuurder een positieve alcoholtest af. De politie stelde proces-verbaal op voor de vastgestelde verkeersinbreuken.

Zondag om 3.10 uur reed er een auto met gedoofde lichten door de Kapucijnenvoer in Leuven. Een politiepatrouille zag het voertuig voorbijrijden en haalde het uit het verkeer voor een controle. De 24-jarige automobilist leek zich van geen kwaad bewust te zijn. Hij legde een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Lees meer over