Start van reizend event rond menstruatie en menstruatiearmoede

14 november 2021 | 12u26 | Gepost door annpeeters
kunst
Het Huis van de Mens start in samenwerking met BruZelle Regio Leuven een sensibiliseringscampagne rond menstruatie en menstruatiearmoede. Dit event gaat op reis in scholen, universiteit, bibliotheek, culturele centra…. De reis start op donderdag 18 november 2021 in Leuven, KA2 De Ring.

Het Huis van de Mens en BruZelle willen menstruatie en menstruatiearmoede beter bespreekbaar maken. Op menstruatiearmoede heerst nog steeds een dubbel taboe: het taboe van menstruatie en het taboe van de armoede.

De campagne bestaat uit een reizende kunsttentoonstelling waarbij 15 kunstenaars hun interpretatie geven rond menstruatie. Een invalshoek vanuit man/vrouw, verschillende culturen en geloofsovertuigingen. De kunstenaars zijn Jan De Zutter, Kathy Willekens, Rita Van Even, Phaedra Derhore, Marijs Baele, Justine Lambrechts, Karen Hoegaerts, June Adams, Nathalie Lauwereyns, Haider Jabbar Lateef, Sahar Zuher, Abed Tarek, Wendy Krochmal, Roghych Najdi en Nasser Bakhshi.

Op de speelplaats is er tijdens het event animatie en muziek door vzw Mentality, een vrijzinnige, humane vzw, met een rebels kantje die jonge artiesten hun passie voor electronische muziek laten ventileren. Daarnaast is er een getuigenstoel, om diverse verhalen rond menstruatie te beluisteren.

De Irakese kortfilm “Cotton” rond de beleving van een eerste keer menstrueren wordt getoond en er is een inzamelingsactie van menstruatiemateriaal tvv BruZelle, de vzw plaatst kastjes gevuld met gratis menstruatiemateriaal, in scholen voor leerlingen in menstruatiearmoede.

Scholen, culturele centra en welzijnsorganisatie kunnen het event gratis in huis halen via deze link.

Lees meer over