Standbeelden krijgen een sjaal voor actie 'Samen Altijd Warmer'

6 december 2020 | 18u57 | Gepost door annpeeters
sjaal
Onder het motto ‘Samen Altijd Warmer’ loopt van 6 december tot 6 januari een unieke inzamelactie voor meer dan 80 goede doelen uit Leuven en de omliggende gemeenten Herent, Haacht, Rotselaar, Holsbeek, Lubbeek, Bierbeek, Oud-Heverlee en Bertem. De start wordt genomen met de actie #SJAALTIJDWARMER, waar burgers toe opgeroepen worden op zondag 6 december.

Het gaat om een initiatief van een aantal burgers, dat een alternatief wil zijn voor het feit dat de VRT dit jaar in het kader van haar ‘Warmste Week’ niet aan geldinzameling doet, maar zich focust op het mobiliseren van vrijwilligers.

Tal van verenigingen hebben omwille van de coronapandemie echter meer dan ooit nood aan financiële ondersteuning om hun werking te kunnen verderzetten. Klassieke inzamelacties, spaghettifeesten en benefiets kunnen momenteel immers niet georganiseerd worden en in een aantal gevallen lopen de kosten door bijvoorbeeld de aankoop van ontsmettingsmiddelen en dergelijke flink op.

Op de website samenaltijdwarmer.be stellen de deelnemende organisaties zichzelf voor en geven ze de reden aan waarom ze extra geld nodig hebben. De meer dan 80 goede doelen die zich tot dusver geregistreerd hebben vertegenwoordigen een breed spectrum van organisaties actief in de welzijnszorg, ontwikkelingshulp, dierenwelzijn, milieusector, migranten hulpverlening, wetenschappelijk onderzoek, ondersteuning kansarme gezinnen…

Bij elke organisatie staat ook vermeld welke sponsoracties burgers tot dusver gepland hebben. In totaal worden tot dusver meer dan 100 acties op touw gezet. Deze variëren van gesponsorde wandelingen of fietstochten tot verkoop van allerlei producten tot quizzen.

Het is overigens nog steeds mogelijk voor goede doelen of acties om zich te registreren. Van de website kan promotiemateriaal gedownload worden. Onder de gangmakers voor de campagne vermelden we de stad Leuven, UCLL, Leuven MindGate en OHL. Klik hier voor alle SAW-Gangmakers

Last but not least willeb we je nog wijzen op het mooie campagnelied ‘Samen Altijd Warmer’ van Stoomboot. Luister hier

Lees meer over