Standbeeld Paep Thoon krijgt nieuwe omgeving

Paep Thoon zit in een vernieuwde omgeving
De stad Leuven is begonnen met de heraanleg van het pleintje aan het standbeeld van Paep Thoon in de Brusselsestraat. Het maakt deel uit van de heraanleg van de Brusselsestraat binnen enkele jaren. Het autoverkeer moet een omleiding volgen tot het einde van de werken. Dat is gepland voor midden juni.

“We leggen het pleintje van Paep Thoon tijdelijk opnieuw aan: we maken een vlotte en veilige oversteek voor fietsers zodat die niet meer moeten afstappen als ze het pleintje oversteken. Daarnaast passen we het voetpad aan ter hoogte van het pleintje, zodat oversteken vlotter en veiliger kan gebeuren. Op het pleintje komen nieuwe plantbakken met een zitbank. Het pleintje zal definitief heraangelegd worden, samen met de heraanleg van de Brusselsestraat over enkele jaren”, zo klinkt het bij de dienst communicatie van de stad Leuven.

Voor de auto’s gelden de volgende maatregelen: de Franz Tielemanslaan is afgesloten ter hoogte van de Brusselsestraat. De Amerikalaan is tot en met 18 mei afgesloten ter hoogte van de Brusselsestraat. Binnen de werfzone geldt een parkeerverbod op straat. Er geldt tweerichtingsverkeer in de Brusselsestraat (tussen de Lei en de Franz Tielemanslaan), in de Amerikalaan (tussen de Wandelingenstraat en de Brusselsestraat) en in de Franz Tielemanslaan. Auto's volgen een omleiding via de Dirk Boutslaan en de Lei. Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) kunnen de werfzone passeren via het voetpad. De timing kan veranderen door het weer of problemen op de werf.

 

Lees meer over