Stadspark ontruimd wegens te grote drukte

24 februari 2021 | 18u26 | Gepost door annpeeters
drukte
Deze namiddag gaf burgemeester Ridouani de opdracht aan de Leuvense politie om het stadspark te ontruimen wegens de te grote drukte. In het Sluispark waren ook veel mensen die van de zon kwamen genieten, maar daar werd meer rekening gehouden met de coronamaatregelen.

In het Leuvense stadspark zaten deze namiddag honderden mensen op het gras, te veel en te dicht bij elkaar. Het leek wel een festivalweide. Burgemeester Ridouani greep een half uur voor sluitingstijd van het park in: "Ik laat het stadspark ontruimen wegens te grote drukte. Alle begrip dat iedereen wil genieten van het mooie weer, maar de coronapandemie is nog niet voorbij, de maatregelen zijn er voor iedereen. Er is nu te veel volk, wat het onmogelijk maakt om afstand te houden. De politie grijpt in voor ieders gezondheid." 

Na de ontruiming van het stadspark trokken studenten massaal naar het Ladeuzeplein. De politie houdt er een oogje in het zeil en zal pv's uitschrijven indien nodig. Ze blijven nog een tijdje ter plaatse en proberen studenten te overtuigen om naar huis te gaan. 

In het Sluispark was ook veel volk aanwezig, maar daar werd meer rekening gehouden met de coronamaatregelen. De politie houdt ook hier toezicht. 

Ook morgen wordt er nog mooi weer verwacht, de politie vraagt met aandrang om de coronamaatregelen te respecteren. Indien nodig zal het stadspark opnieuw afgesloten worden. 

Vraag is of burgemeester Ridouani dit niet had kunnen voorzien, gisteren zat het stadspark ook veel te vol. De jongeren een half uur voor sluitingstijd uit het park jagen, is niet zo'n overtuigend signaal. 

Sluispark
Sluispark

Lees meer over