Stad Leuven wil voormalige schietstand aan Milseweg aankopen en herinrichten als jeugdlokalen

26 juni 2019 | 18u03 | Gepost door redactie
Stad Leuven wil voormalige schietstand aan Milseweg aankopen en herinrichten als jeugdlokalen
De voormalige schietstand van Defensie in de Milseweg is al verschillende jaren niet meer in gebruik. Stad Leuven wil de schietstand aankopen en herinrichten voor gemeenschapsvoorzieningen. De Leuvense gemeenteraad keurde gisteren het voorlopige onteigeningsbesluit goed. Er volgt nu een openbaar onderzoek. Daarna wordt aan de gemeenteraad een definitief onteigeningsbesluit voorgelegd.
Het bericht Stad Leuven wil voormalige schietstand aan Milseweg aankopen en herinrichten als jeugdlokalen verscheen eerst op Leuven Actueel.

De scoutsverenigingen van Onze-Lieve-Vrouw van Troost en Anne-Frank kampen al geruime tijd met een tekort aan lokalen. Zij moesten hun lokalen verlaten en kregen een tijdelijk onderdak in de Parkschool en het Boerderijtje in het Paul Van Ostaijenpark. De stad wil de oude schietstand van Defensie in de Milseweg kopen om een oplossing te bieden voor hun plaatstekort. Het gaat om een leegstaand huis, met daarachter een lang, smal gebouw dat zich uitstrekt tot aan de achterzijde van de tuin van OLV Troost. Het gebouw zal ook gebruikt kunnen worden voor andere functies zoals de opslag van kampmateriaal.

De stad wenst bovendien het terrein naast de schietstand, een bos van 1 ha, te verwerven zodat dit als speelbos kan gebruikt worden.

Fietsverbinding
Met de aankoop van de schietstand en bijbehorende grond zou er ook een fietsverbinding kunnen komen tussen de Milseweg en de Kerspelstraat. Hiermee kan een ontbrekend stuk van het fietsroutenetwerk gerealiseerd worden. De bereikbaarheid met de fiets van het Sint-Albertuscollege,  de campus UCLL en  het hele industrieterrein Haasrode verbetert vanuit Heverlee. In omgekeerde richting krijgt ook het Heilig Hartinstituut Heverlee een fietsvriendelijke verbinding.

Er wordt gekozen voor de onteigeningsprocedure om het programma van de stad Leuven integraal te kunnen realiseren. De stad Leuven bracht eerder reeds een bod uit van 283.000 euro voor de schietstand, de bijhorende woning en het bos.

Het bericht Stad Leuven wil voormalige schietstand aan Milseweg aankopen en herinrichten als jeugdlokalen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over