Stad Leuven stuurt winnaars Strava-wedstrijd naar Olympische Spelen

winnaar

De voorbije maanden daagde stad Leuven sportliefhebbers uit om minstens 2 km te lopen of te fietsen en tegelijkertijd een olympische figuur te creëren via Strava. Een jury selecteerde drie winnaars die elk een mooie prijs winnen.

Binnen enkele maanden gaan in Parijs de Olympische Spelen van start. Om de Leuvenaars alvast in de juiste stemming te brengen en in kader van de VIP2024-campagne van Sport Vlaanderen, lanceerde de stad in februari een nieuwe Strava-challenge. Een laagdrempelige sportieve uitdaging, maar wel één met een artistiek en creatief kantje.

Deelnemers werden aangemoedigd om een parcours van minstens 2 kilometer te lopen of te fietsen, waarbij ze de vorm van een olympische figuur creëren. Dit kon variëren van de iconische vlam tot de olympische ringen, of zelfs het symbool van een specifieke olympische sport. De stad Leuven moedigde deelnemers aan om hun verbeelding de vrije loop te laten en hun routes te delen op het populaire platform Strava, als lid van TeamLeuvenLoopt of TeamLeuvenFietst. Een twintigtal sportievelingen gingen de uitdaging aan.

Uit alle deelnemers werden drie winnaars geselecteerd op basis van originaliteit, precisie en creativiteit in het vormgeven van hun olympische parcours. “De resultaten zijn soms echt verbluffend”, vertelt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V). “We waren op voorhand heel benieuwd naar de creatieve ideeën van onze sportieve inwoners. Als we naar de resultaten kijken, kunnen we enkel fier zijn op de sportieve en artistieke passie die aan de dag gelegd werd.”

De winnende figuren zijn de mascotte van de Olympische Spelen 2024, de olympische vlam en een olympische atleet. Elk van de winnaars wordt beloond met een duoticket voor het Lotto Belgium House in Parijs tijdens de Olympische Spelen.

Lees meer over