Stad Leuven schenkt 20.000 euro aan getroffen regio’s in Marokko

11 september 2023 | 13u14 | Gepost door annpeeters
Stadskantoor Station Leuven
Afgelopen weekend zijn verschillende regio’s in Marokko zwaar getroffen door een hevige aardbeving. Het stadsbestuur van Leuven beslist om te helpen.

Meer dan 2.000 mensen zijn overleden, duizenden zijn gewond of nog steeds vermist. Ook de materiële schade is enorm. In de zwaarst getroffen gebieden zijn hele dorpen van de kaart geveegd. Het stadsbestuur van Leuven heeft beslist om onmiddellijk 20.000 euro te storten aan Rode Kruis Vlaanderen voor humanitaire hulp in de regio en zal daarnaast initiatieven van Leuvense verenigingen ondersteunen.

“De noden zijn op dit moment erg hoog en zullen nog toenemen. Er blijven schrijnende verhalen binnenkomen. Stad Leuven leeft erg mee met de slachtoffers en hun families en wil ondersteunen waar het kan. Daarom schenkt de stad 20.000 euro en zal het de komende dagen verder bekijken hoe het bijkomend de getroffen regio kan helpen door acties van Leuvense verenigingen te ondersteunen”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit)

Solidariteits- en stiltemoment met Marokkaanse hymne op beiaard

Vandaag, maandag 11 september om 18 uur, organiseert het stadsbestuur, samen met de Marokkaanse gemeenschap in Leuven een solidariteits- en stiltemoment op de Grote Markt.

Burgemeester Mohamed Ridouani en de vertegenwoordigers van de verschillende moskeeën in Leuven zullen een korte speech houden, gevolgd door een minuut stilte. Nadien zal Luc Rombouts, curator van de beiaardcultuur in Leuven, de Marokkaanse hymne spelen op de beiaard van de Sint-Pieterskerk, als gebaar van solidariteit. ​

Hoe kan jij helpen?

De Leuvense vzw Sabil zamelt samen met moskee Al Fath verzorgingsmateriaal (shampoo, zeep…), medisch materiaal (pleisters, verbanden, ontsmettingsmiddel…), pampers en kampeermateriaal in aan de moskee in de Penitentienenstraat 33. Je kan langsgaan bij de moskee tot 22 uur vanavond (maandag 11 september). 

Lees meer over