Stad Leuven organiseert Stelplaza in Stelplaats

stelplaats
De zomer lonkt en het wekelijks terugkerende programma in Stelplaats ontvouwt zich dit jaar onder de naam ‘Stelplaza” van 30 juni tot en met 25 augustus.

Voor het derde jaar op rij kan je weer naar een zomer vol muziek, pizza en ontspanning in het jongerenbastion aan de Diestsepoort. Een aantrekkelijk programma op het buitenplein en in de grote hal, dat is wat de Leuvense jongeren deze zomer kunnen verwachten in Stelplaats. Voor de gelegenheid gooit de locatie haar ‘plaza’ opnieuw open en verwelkomt ze jongeren vanaf 18 jaar op dinsdagen, woensdagen en donderdagen.

Plaza vol musica, pizza y danza
Elke dinsdag presenteert een jong keukenteam het diner terwijl de DJ’s van dienst aan hun (draai)tafel schuiven. Het worden culinaire en muzikale selecties om de week goed te starten tijdens deze ‘Dinner with the DJ’.

Op woensdagen tijdens ‘Pizza y Musica’ presenteert Stelplaza muziekcollectieven in combinatie met een stuk zelfgemaakte pizza in de hand. Leuvense parels zoals Fabrik, Veduta, Affair, Creativ Dubs, aangevuld met Belgische toppers zoals Club Funke (Gent) en Radio Ruit (Gent). 

Donderdagen zullen aanvoelen als vrijdagen dankzij de (inter)nationale DJ’s en Belgische collectieven die tot middernacht hun beste platen zullen draaien in de garage van Stelplaats. Met muziek van o.a. Burenhinder, Horst, Mafalda, Maloca (Cabasa, Clara! en Le Motel), nacht, Nosedrip, Orpheu The Wizard, Planet, Susobrino, Slagwerk, Undo Seat Belts en V23. Daarnaast is er een doorlopend aanbod zijn van petanque en pingpong.

Broeihaart van talent
“Stelplaza zal deze zomer een plek zijn waar Leuvense jongeren kunnen samenkomen om te genieten van een aantrekkelijk muziekprogramma dat helemaal gratis is,” vertelt schepen van Jeugd Dirk Vansina (CD&V). “Jongeren trekken voor een muzikaal aanbod op maat van hun interesses en leefwereld vaak naar grote festivals. Stelplaats wil daarom een aantrekkelijk en lokaal zomerprogramma aanbieden in hun eigen stad tijdens de week.” De stad wil met Stelplaza inzetten op een fysieke ruimte waar jongeren zelf kunnen organiseren en experimenteren. De jongeren krijgen zoals altijd ondersteuning van de jeugdwerkers in Stelplaats om tot een gebalanceerde combinatie aan activiteiten te komen.

Lees meer over