Stad Leuven ondersteunt mensen met een verhoogde tegemoetkoming om hun kat te laten steriliseren of castreren

kat
Voortaan kunnen katteneigenaars met verhoogde tegemoetkoming, tegen een voordelig tarief hun katten laten steriliseren of castreren.

Sinds een aantal jaar is het wettelijk verplicht om kittens te laten steriliseren of castreren voordat je ze ter adoptie aanbiedt. Het maakt daarbij niet uit of je ze gratis weggeeft of verkoopt. Ondanks deze duidelijke regel ontspringen nog veel katten de dans. Dat leidt tot ongewenste voortplanting, druk op de dierenasielen en altijd maar meer zwerfkatten. Daarom gaat het stadsbestuur de Leuvenaars die het financieel wat moeilijker hebben, voortaan financieel ondersteunen om hun kat te laten steriliseren of castreren.

Praktisch
​Eigenaars met het statuut van verhoogde tegemoetkoming, kunnen zich aanmelden via www.leuven.be/huiskatten of door te bellen naar Leuven Info op het nummer 016 27 27 27. De stad kijkt dan na of de aanvrager in Leuven woont en effectief recht heeft op de tegemoetkoming. Na goedkeuring, ontvangt de aanvrager een lijst van deelnemende dierenartsen. De katteneigenaar kiest vervolgens zelf welke dierenarts op de lijst de kat zal steriliseren of castreren. Zo kunnen ​ maximaal twee katten per gezin tegen een sterk gereduceerd tarief een behandeling krijgen.

Dat tarief bedraagt 25 euro voor sterilisatie en 10 euro voor castratie. De stad Leuven betaalt het resterende bedrag, met een maximum van 90 euro voor sterilisatie en 60 euro voor castratie.

Lees meer over