Stad Leuven mikt op titel van fietsstad in 2024

23 mei 2023 | 16u13 | Gepost door redactie
Fietsen
De stad Leuven roept zijn burgers op om hun mening te geven over het fietsbeleid in de publieksbevraging van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Op het einde van de bevraging kan je Leuven nomineren voor de titel Fietsgemeente/-stad 2024. In het voorjaar van 2024 maakt de VSV bekend wie de titel in de wacht sleept.

"De voorbije vier jaar hebben we verschillende maatregelen genomen om fietsen in onze stad veiliger, aangenamer en aantrekkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan de invoering van de fietszone in het centrum, de uitbreiding van het aantal deelbakfietsen en Blue-bikes en de heraanleg van heel wat straten met veel aandacht voor de fietser. En er liggen nog heel wat mooie realisaties in het verschiet zoals de invoering van het mobiliteitsplan in Kessel-Lo waarmee we meer ruimte geven aan voetgangers en fietsers maar ook de invoering van verschillende snelheidsremmende maatregelen om de uitgebreide zone 30 te kunnen afdwingen", zo klinkt het bij het stadsbestuur.

"We vragen nu aan de Leuvenaars om massaal de bevraging van de VSV in te vullen. Met de antwoorden op de vragen kunnen we verder aan de slag om ons fietsbeleid nog beter aan te passen aan de noden van de Leuvenaars. En we hopen natuurlijk dat de Leuvense fietsers op het einde van de enquête aangeven dat Leuven het verdient om Fietsstad 2024 te worden.”

De bevraging bestaat uit een tiental vragen over fietsbeleving, infrastructuur en communicatie. De enquête invullen duurt enkele minuten en kan tot 30 juni. Je vindt de bevraging op www.leuven.be/fietsstad-2024.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over