Stad Leuven maant inwoners aan minder vlees te eten in maart: "Wij willen de beste Veggie Burgers zijn"

29 februari 2024 | 14u33 | Gepost door redactie
Veggieburger
Leuven roept haar inwoners opnieuw op om in maart de Veggie Challenge aan te gaan en een maand lang minder vlees en meer plantaardige voeding te eten. De actie is een initiatief van ProVeg. Wie zich inschrijft, ontvangt tips, weekmenu’s en recepten én maakt kans op een cadeaubon bij een vegan restaurant. De stad hoopt hiermee zoveel mogelijk Leuvenaars te overtuigen om de voordelen van plantaardig eten te ontdekken.

In 2021 en 2023 was Leuven de stad met verhoudingsgewijs het hoogste aantal deelnemers en daarmee de beste 'Veggie Stad'. "Worden de Leuvenaars dit jaar opnieuw de beste Veggie Burgers?", zo vraagt het stadsbestuur zich af.

“Uit de meest recente stadsmonitor is gebleken dat bijna de helft van de Leuvenaars minstens één keer per week vegetarisch eet. Dat is meer dan elders in Vlaanderen. In Leuven is er dus duidelijk een draagvlak voor plantaardig eten. De Leuvenaars die wat minder vlees willen eten, maar niet goed weten hoe daaraan te beginnen, nodigen we uit voor de Veggie Challenge. Wie zich inschrijft, ontvangt immers 31 dagen lang tips, menu’s, recepten, enzovoort. Om onze eigen inwoners extra aan te moedigen, verloten we 25 cadeaubonnen van de nieuwe veganistische frituur Pepas. We hopen dat zoveel mogelijk Leuvenaars de uitdaging aangaan en dat we ons opnieuw kunnen kronen tot de beste Veggie Burgers van het land", klinkt het.

Leuven neemt het dit jaar op tegen Hasselt, Oostende, Bredene, Kortrijk, Brugge, Deinze, Zottegem, Gent, Jette, Mechelen, Diest en Maaseik.

“35 % van de Belgen wil in de toekomst vaker plantaardig eten, maar vaak weten ze niet hoe ze het moeten doen en het blijft een uitdaging om buitenshuis plantaardig te eten. Met de Veggie Challenge willen we deze drempels verlagen en gewoontes doorbreken. Het is geweldig dat stad Leuven de campagne opnieuw steunt en zo alle Leuvenaars zelf laat ontdekken hoe lekker en makkelijk het is om meer plantaardig te eten”, vult Fien Louwagie van ProVeg vzw aan.

Veggieburger