Stad Leuven maakt schermen voor apothekers

20 maart 2020 | 10u05 | Gepost door redactie
Stad Leuven maakt schermen voor apothekers
Alle mensen in de zorgsector leveren grote inspanningen om het coronavirus te bestrijden. Stad Leuven wil in deze moeilijke tijden de hele sector op alle mogelijke manieren ondersteunen. Apothekers zijn cruciaal in onze zorgverlening. Ze komen vaak in contact met mensen die zich ziek voelen. Om hen beter te beschermen tegen een mogelijke besmetting met het coronavirus, hebben stadsarbeiders een 50-tal schermen uit plexiglas gemaakt. Sinds gisterenmiddag zijn stadsmedewerkers bezig met het rondbrengen en installeren van de schermen bij Leuvense apothekers.
Het bericht Stad Leuven maakt schermen voor apothekers verscheen eerst op Leuven Actueel.

“We willen in deze moeilijke tijden de zorgsector op alle mogelijke manieren ondersteunen”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “We hebben veelvuldig overleg met de zorgsector, waar we de vragen en noden opvangen. Daar kwam ook de vraag naar bescherming bij de apothekers naar boven. Onze stadsarbeiders zijn meteen aan de slag gegaan om schermen in plexiglas te fabriceren, zodat we de apothekers veilig hun werk kunnen laten doen. Ik wil hen bedanken om de schermen zo snel klaar te hebben.”

Het is meer dan ooit nodig om de zorgverlening draaiend te houden. De stad heeft een coördinerende rol, om samen met de zorgpartners, zoals de ziekenhuizen, de huisartsen, de apothekers, de thuiszorg, de woonzorgcentra… uitstekende gezondheidszorg te kunnen blijven garanderen, ook als er een pak meer patiënten zijn.

Het bericht Stad Leuven maakt schermen voor apothekers verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over