Stad Leuven helpt burgers energie besparen met tien gratis infosessies

22 september 2021 | 13u48 | Gepost door annpeeters
zonnepanelen
Stad Leuven organiseert dit najaar samen met Dialoog vzw, IGO en Fluvius tien gratis infosessies in De Hoorn over het besparen en opwekken van energie en duurzaam (ver)bouwen. Met deze sessies wil de stad Leuvenaars correcte, objectieve informatie aanreiken en aanmoedigen om energiebesparende maatregelen te nemen. De eerste sessie met als onderwerp de oververhitting van woningen vindt plaats op 29 september.

Tijdens tien gratis infosessies die stad Leuven organiseert in samenwerking met Dialoog vzw, Fluvius en IGO komen Leuvenaars te weten met welke maatregelen ze thuis energie kunnen besparen. Vanaf 29 september vindt er elke woensdag een infosessie plaats in De Hoorn (Sluisstraat 79, Leuven).

Brede waaier van onderwerpen
De onderwerpen die aan bod komen zijn erg divers. Zo kom je in de eerste sessie te weten hoe je je woning kan verkoelen zonder airco te plaatsen. Wie van start wil gaan met een duurzame renovatie kan daarvoor een persoonlijk duurzaam bouwadvies aan huis aanvragen, en beroep doen op een renovatiebegeleider van de stad. Alle info daarover krijg je tijdens de tweede infosessie op 6 oktober. In latere sessies komen de volgende onderwerpen aan bod: dakisolatie, verwarmen, raam- en muurisolatie, warm water in huis, ventileren, zonnepanelen, warmtepompen en circulair bouwen. Het volledige overzicht van alle infosessies vind je op www.leuven.be/infoavondenenergie. De sessies zijn gratis, maar op voorhand inschrijven is wel verplicht.

Lees meer over