Stad Leuven gaat op zoek naar solidaire verhuurders

sleutel
De stad lanceert een oproep om aan een betaalbare prijs te verhuren aan wie het door omstandigheden wat moeilijker heeft en zet de verschillende formules om dat te doen in de kijker.

De stad doet een beroep op de Leuvenaars. "Heel wat Leuvenaars hebben een kamer leegstaan of verhuren een huis, appartement of studio. Met de campagne ‘Solidair verhuren’ roepen we hen op om aan een betaalbare prijs te verhuren aan wie het door omstandigheden wat moeilijker heeft. We geloven dat heel wat Leuvenaars goede verhuurders zijn en kunnen zijn. Samen pakken we de woonuitdaging aan”, zegt Groen.

Verschillende formules
Verhuurders kunnen een volledige woning verhuren, maar ook een stuk van hun eigen woning. Als ze solidair verhuren, rekenen ze een huurprijs aan die lager ligt dan de gangbare prijzen op de privémarkt. Afhankelijk van de formule krijgen ze daar iets voor terug. Dat kan gaan van advies en ondersteuning op administratief en juridisch vlak, tot een zekere huuropbrengst of de garantie dat de woning aan het einde van de huurovereenkomst in dezelfde staat is als bij de start van de verhuur. Er zijn verschillende mogelijkheden en er kan gezocht worden naar een formule op maat. “Verhuurders worden ontzorgd en betekenen heel concreet iets voor een ander, win-win dus.”

Infoavond op 8 juni
Op 8 juni om 19 uur organiseert de stad in 30CC/Wagehuys een infosessie over solidair verhuren voor eigenaars/verhuurders. Wie geïnteresseerd is om zijn of haar woning of een deel ervan solidair te verhuren, krijgt op deze avond alle informatie over de verschillende formules. Inschrijven kan via https://leuven.be/infoavond-solidairverhuren.

Meer informatie over solidair verhuren en de verschillende formules vind je ook op www.leuven.be/solidairverhuren. Geïnteresseerden kunnen met hun vragen ook steeds terecht op het nummer 016 27 49 90 of solidairverhuren@leuven.be

“Waar het vooral om draait, is dat wie solidair verhuurt iets heel concreet kan betekenen voor wie het door omstandigheden moeilijker heeft. Je helpt mensen aan een betaalbare en kwaliteitsvolle woning, van waaruit ze een toekomst kunnen uitbouwen. Dat is zo ontzettend veel waard.”

Lees meer over