Stad Leuven daagt sportievelingen uit met Strava-challenge met olympisch tintje

6 februari 2024 | 12u28 | Gepost door annpeeters
lopers
Stad Leuven lanceert een nieuwe Strava-challenge die sportliefhebbers uitdaagt om hun passie voor beweging te combineren met kunst en de olympische geest.

De uitdaging is simpel maar creatief: deelnemers worden aangemoedigd om een parcours van minstens 2 kilometer te lopen of te fietsen, waarbij ze de vorm van een olympische figuur creëren. Dit kan variëren van de iconische vlam tot de olympische ringen, of zelfs het symbool van een specifieke olympische sport. De stad Leuven moedigt deelnemers aan om hun verbeelding de vrije loop te laten en hun routes te delen op het populaire platform Strava, als lid van TeamLeuvenLoopt of TeamLeuvenFietst.

Dit unieke initiatief gaat verder dan alleen sport en moedigt deelnemers aan om artistiek en inventief te zijn in hun activiteiten. De combinatie van fysieke inspanning en creativiteit zorgt voor een leuke en verfrissende ervaring voor alle deelnemers.

“We kijken uit naar de indrukwekkende creaties die deelnemers zullen delen en roepen iedereen op om deel te nemen aan deze unieke uitdaging. Laten we samen de olympische geest vieren en Leuven op de kaart zetten als een bruisende stad vol creativiteit en sportieve passie”, zegt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V).

Uit alle deelnemers worden drie winnaars geselecteerd op basis van originaliteit, precisie en creativiteit in het vormgeven van hun olympische parcours. Elk van de winnaars wordt beloond met een duoticket voor het Lotto Belgium House in Parijs tijdens de Olympische Spelen.

Meer informatie over de challenge vind je op www.leuven.be/strava.

Lees meer over