Stad laat kerstverlichting hangen tot 7 maart

25 januari 2021 | 20u35 | Gepost door annpeeters
verlichting
Elk jaar versiert Leuven in de eindejaarperiode haar binnenstad en deelgemeenten met feestverlichting. Dit jaar zullen Leuvenaars daar extra lang van kunnen genieten, want het stadsbestuur besliste om de sfeerverlichting aan te passen en ze te laten hangen tot 7 maart. Zowel de binnenstad als de deelgemeenten krijgen aangepaste versiering.

Schepen van openbare werken Dirk Vansina: “Traditioneel halen we de feestverlichting weg rond half januari, maar speciaal dit jaar verlengen we de periode tot begin maart. We passen wel het concept aan.” Schepen van handel Johan Geleyns vult aan: “Dat de sfeerverlichting wat langer blijft hangen, is niet alleen een mentale opkikker voor onze lokale handelaars, maar ook voor iedereen die blijft bewegen door in de buurt te wandelen en te fietsen.”

Sfeer en gezelligheid in de winterperiode
"Het stadsbestuur koos ervoor om de bestaande sfeerverlichting te behouden, met extra cirkels die warm en tijdloos ogen. De feestelementen worden weggehaald en vervangen door sfeerelementen die zowel overdag als ’s avonds zorgen voor een warm uitzicht”, licht schepen Vansina toe. “Ook in de deelgemeenten verlengen we de periode en kiezen we voor aangepaste verlichting in het straatbeeld.” 

“Tijdens de eindejaarsperiode kwamen we met de oproep #zorgvoorlicht. Nu willen we dat idee doortrekken om iedereen – Leuvenaars en bezoekers van onze stad – een hart onder de riem te steken. We hopen dat de sfeerverlichting de mensen moed en steun geeft om nog even vol te houden”, aldus Dirk Vansina.

licht

Mentale opkikker bij lokale handel
“Voor onze ondernemers is dit nog meer dan een boodschap van hoop”, vult schepen Geleyns aan. “De sfeerverlichting blijft hangen tot en met 7 maart. Zo nemen we enkele commercieel belangrijke momenten mee, zoals de winterkoopjes in januari, de periode rond Valentijn én het eerste koopweekend van de lentemaand maart.” 

Andere jaren bracht stad Leuven samen met handelaarsvereniging Liefst Leuven animo in de winkelstraten. Die kunnen omwille van de coronamaatregelen niet plaatsvinden. “Juist daarom vinden we het belangrijk dat initiatieven zoals de versierde etalages, de vele winterwandelingen of nu deze sfeerverlichting, optimaal worden ingevuld. We merken dat Leuvenaars, bezoekers en handelaars deugd hebben van deze beleving, dus we blijven daarop inzetten”, zegt Johan Geleyns.

Lees meer over